El secretari d’organització de CDC va participar en una trobada amb militants de Convergència Democràtica del Baix Llobregat sota el títol “Ara, hisenda pròpia”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]C[/dropcap]onvergència Democràtica de Catalunya va iniciar ahir un conjunt de trobades, a les quals se sumaran grups de treball, amb els militants del partit per formar-los sobre la proposta de pacte fiscal que impulsa el Govern de la Generalitat. L’objectiu és formar a 4.000 militants del partit perquè facin arribar als seus àmbits d’actuació la necessitat d’acabar amb el dèficit fiscal que pateix Catalunya. “Hem de ser capaços de transmetre el missatge en una conversa de tres minuts”, ha apuntat Rull.

Així, des de l’auditori del Casal de la Gent Gran de Sant Feliu de Llobregat, Rull va explicar a un centenar de militants els punts clau de la proposta de pacte fiscal que vol impulsar el Govern: “que els diners que generem els catalans es quedin majoritàriament a Catalunya i que Catalunya genera prou riquesa com per no estar patint com pateix en la situació actual”.

El debat del pacte fiscal no esperarà a la sortida de la crisi, segons Rull, ja que és un element clau “per sortir de la crisi”. A més, els diners per assolir el pacte fiscal ja existeixen i no s’han de demanar a ningú, perquè “són els diners dels catalans”, va recordar ahir el secretari d’organització de CDC.

Rull va posar sobre la taula la reclamació de la clau de la caixa per decidir sobre la recaptació, gestió, liquidació dels impostos i tenir la capacitat normativa sobre els tributs. A més, va destacar que Catalunya “vol avançar cap al model fiscal del País Basc i Navarra” i que, per fer-ho, no cal sortir de la LOFCA sinó “suprimir el cafè per a tots”.

D’altra banda, en referència a l’hipotètic rescat europeu dels bancs espanyols, que finalment es va confirmar ahir a la tarda, Rull va afirmar que el rescat no afectaria a l’agenda que el Govern s’ha marcat en relació al pacte fiscal i que la negociació d’aquest continuaria en paral·lel.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here