La Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (Depana) ha enviat una carta al magnat nord-americà Sheldon Adelson para informar-lo sobre l’impacte negatiu que tindria Eurovegas dins aquest espai natural

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]epana ha volgut enviar una missiva al magnat del joc, Sheldon Adelson, per explicar-li el gran valor ecològic del Delta del Llobregat; davant la possibilitat que aquest finalment decideixi construir-hi el projecte Eurovegas.

Depana, que ha qualificat el projecte de Les Vegas Sands de “monstruós”, ha precisat en un comunicat del que s’ha fet ressò Europapress, que no espera cap tipus de resposta; però ha considerat que d’aquesta manera el multimilionari podrà decidir amb major coneixement de causa.

Diversos grups ecologistes han mostrat reiteradament la seva oposició a que Eurovegas s’instal·li a aquesta zona del Baix Llobregat, i de fet Depana ha demanat que els terrenys oferts a la comarca del Baix siguin declarats com zona d’especial protecció per als ocells (Zepa).

Al Delta del Llobregat hi ha 950 hectàrees protegides –entre les quals les llacunes del Remolar, Filipines o La Murtra i les basses de Can Dimoni– i Depana proposa incrementar fins a les 3.500 les hectàrees protegides incloent-hi la desembocadura del riu Llobregat, la platja de Ca l’Arana, el canal de La Bunyola o les zones agrícoles del Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi de Llobregat.

Els ecologistes defensen que aquests espais alberguen espècies protegides a la Directiva Europea d’Aus, pel que la seva destrucció podria comportar la imposició de multes per part de la Unió Europea (UE).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here