Un jutjat contenciós-administratiu sentencia que la construcció dels aparcaments al costat del riu va vulnerar la llei d’aigües i condemna a pagar una multa al consitori

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l jutjat contenciós-administratiu número 9 de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament de Martorell a pagar la multa de 6.010,12 euros que li va imposar l’ACA per haver fet un aparcament a la llera del riu Anoia al seu pas pel centre de la vila, sota el pont de l’antiga N-II, sense el seu permís. Aquestes obres sense autorització en domini públic hidràulic vulneren la llei d’aigües, sentencia el magistrat, que desestima un recurs que el consistori, presidit pel també president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), havia presentat contra la multa de l’ACA.

L’Ajuntament estudia si recorre la sentència malgrat les proves són “diàfanes i incontrobertibles”. Amb aquestes paraules, la justícia posa punt a la polèmica entorn dels aparcaments els marges esquerra i dret del riu Anoia i el vial al marge dret que l’Ajuntament de Martorell va construir fa uns anys.

Si això fos així, “amb els diners de totes i tots es seguiran pagant depeses judicials per defensar l’orgull d’un equip de govern que cada vegada té menys credibilitat, i que malmet el territori només pel caprici dels seus representants” ha afirmat Xavier Gómez, portaceu d’ICV al consistori martorellenc.

Entitats com l’ecologista Martorell Viu i el PSC i ICV-EUiA, que fan oposició al govern de CiU, que té majoria absoluta a la vila, denunciaven que l’aparcament ocupa una zona de domini públic hidràulic que, a més, era inundable. De fet, l’octubre del 2010 una riuada de l’Anoia va arrossegar alguns vehicles que hi estaven aparcats.

Abans, el 12 de gener del 2010, l’ACA, que llavors depenia del departament de Medi Ambient que dirigia Francesc Baltasar, d’ICV, ja havia multat l’Ajuntament amb 30.050,61 euros per haver fet aquestes obres sense el seu permís i li havia ordenat que presentés un projecte per restituir el medi. L’Ajuntament el va presentar el maig d’aquell any. Finalment, el desembre del 2010, després de les eleccions catalanes, l’ACA va rebaixar la multa a 6.010,12 euros per una infracció lleu de la Llei d’Aigües.

L’Ajuntament, però, no estava d’acord i el febrer del 2011 va presentar el recurs que ara ha estat desestimat. El titular del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona desestima els arguments presentats per l’Ajuntament, que sostenia que la infracció havia prescrit i que els aparcaments estaven emparats per una autorització anterior de l’ACA per fer una altra obra.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here