L’operació Voral, campanya per multar les professionals del sexe que n’ofereixen a les carreteres catalans i els usuaris que en demanden, ha començat amb una campanya informativa a la C-31 al seu pas per Viladecans, Gavà i Castelldefels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls agents de la zona encara no hi imposen sancions. Les patrulles regulars de trànsit a la zona han començat informant professionals i clients que, si persisteixen en l’activitat, podran rebre multes de fins a 30.000 euros, ha explicat la comissària Cristina Manresa, cap de la regió policial metropolitana sud.

“De moment aquest dispositiu és explicatiu, informatiu”, ha explicat Manresa, que ha afegit que no té dades de quantes persones han estat informades perquè tot just ha començat aquesta setmana.

Els Mossos ja poden multar els clients i les professionals des de dilluns, el dia en què Felip Puig va anunciar, precisament després de reunir-se amb el batlle de Gavà, Joaquim Balsera, que la primera sanció arribaria en les properes hores. A l’espera de començar-ne a imposar, els Mossos de la regió policial metropolitana sud, que engloba, a banda del Baix Llobregat, l’Hospitalet, l’Alt Penedès i el Garraf, han començant “explicant a les usuàries quina sanció els correspondria si continuen exercint la prostitució a la via pública”, ha indicat la comissària Manresa.

Per fer-ho no s’ha desplegat cap dispositiu especial, sinó que les patrulles informen com “un punt més de la seva feina del dia a dia”, que també passa per fer controls d’alcoholèmia i vigilar l’ús del cinturó de seguretat.
La responsable policial també ha assegurat que les prostitutes de la C-31 “són persones conegudes” per la policia: “Algunes vegades han estat usuàries de les nostres comissaries per altres temes”, ha recordat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here