El sindicat organitza una jornada de conciliació, mediació i arbitratge de conflictes en la negociació col·lectiva a la seu de la UGT del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir a les 10 del matí es va iniciar l’acte amb la salutació de Xavier Juanto, secretari comarcal d’UGT del Baix Llobregat.

En declaracions a elBaix.cat, Juanto  es va referir a la jornada “com un èxit”, ja que van participar-hi més de 120 delegats i delegades de la comarca.

La primera taula de discussió es va centrar en els efectes del RDL 3/2012 i dels AENC i AIC en la mediació, conciliació i arbitratges. Van participar-hi Rosa Fiol, directora general de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL); Manel Pérez, gerent de Tribuna Laboral (TLC); i Joan Samsó, coordinador de Política Sindical UGT de Catalunya. Va moderar la taula Carlos de Pablo, responsable Acció Sindical de la UGT – Baix Llobregat.

Al migdia es va iniciar la segona taula: “Funcionament pràctic TLC. Experiències”. Van intervenir Marisol Morales, responsable del departament Jurídic-Laboral de la Unió Patronal Metal·lúrgica; Carme Simarro, responsable de la UGT al TLC; Germán Bernal, d’acció sindical MAC-UGT Baix Llobregat; Manuel Martín, responsable de FITAG-UGT Coty; José Triguero, responsable d’UGT-Mohn i  Antonio Olmo, d’acció sindical FSP-UGT Baix Llobregat. Va moderar Anabel Garrido, secretaria comarcal Federació d’Hostaleria, Comerç i Turisme d’UGT Baix Llobregat.

Finalment, la cloenda, va anar a càrrec de Camil Ros, secretari de Política Sindical de la UGT de Catalunya.

Durant el desenvolupament de la jornada es va reflexionar sobre el impacte de la Reforma Laboral en els àmbits d’aplicació de convenis col·lectius. Segons el secretari comarcal, “en més del 55% dels casos que es presenten al Tribunal Laboral, s’arriba a un acord mitjançant la mediació i la conciliació”.

En canvi, la qüestió de l’arbitratge va suscitar més polèmica, ja que la Reforma Laboral situa que aquesta hauria de ser obligatòria. No obstant, sembla que tant sindicat com patronal van reconèixer durant el desenvolupament de la jornada, la necessitat que l’arbitratge estigui sotmès a la voluntat de les parts.

Xavier Juanto també va voler fer esment en les seves declaracions a elBaix.cat, que UGT espera que “el nou reglament del Tribunal Laboral de Catalunya que va quedar aturat arran de la Reforma Laboral, tiri finalment endavant”.

Finalment, el secretari comarcal d’UGT del Baix Llobregat va recordar que hi ha diversos conflictes al Baix Llobregat que esperen una sol·lució, entre ells el de l’empresa CELSA. Juanto va confirmar que el proper 21 de juny hi haurà una aturada de 24 hores en aquesta empresa, els treballadors de la qual ja es van manifestar fa pocs dies en contra de les noves condicions laborals que els volen aplicar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here