Entrevista a Milagros Pérez Oliva, periodista d’El País

En el cicle “Periodisme i Actualitat”, que va organitzar el diari local de Sant Feliu de LLobregat Fetasantfeliu, la periodista d’El País Milagros Pérez Oliva, va parlar sobre la crisi dels mitjans de comunicació, la responsabilitat dels periodistes i els errors comesos per les capçaleres. Des d’elBaix.cat vam poder fer-li algunes preguntes a l’ex Defensora del Lector, que porta 30 anys treballant a un dels rotatius més importants d’Espanya

M.P.OlivaQuè és per a tu el Baix Llobregat?

Bé, jo vaig iniciar-me com a corresponsal a l’Hospitalet, o sigui que estava molt a prop del Baix Llobregat, és Barcelonès però toca al Baix. He tingut sempre molt contacte amb el Baix Llobregat i especialment amb Sant Feliu perquè coneixia a l’ex alcalde Francesc Baltasar, hi conec a bastanta gent i la meva filla també té amics aquí, o sigui que hi tinc molta relació.

Quina és per tu la funció del periodisme?

Fer de Defensora del Lector m’ha posat en contacte amb els lectors i m’ha fet replantejar des de l’altra vessant, l’ofici de periodista. Això m’ha confirmat una cosa que sempre havia tingut molt clara, la importància que té per la societat i per la democràcia donar una bona informació, perquè si bé és veritat que la informació no garanteix per si mkateixa que hi hagi coneixement -de fet ara vivim en una època d’excés d’informació, que crea més confusió que coneixement-, per arribar al coneixement cal tenir bona imformació, i per això és vital, absolutament vital perquè la societat pugui pendre decisions encertades, que tingui bona informació. I aquesta és una tasca que l’hem de garantir fonamentalment els periodistes, perquè son els periodistes els que han de verificar la informació i els que han d’estar lliures d’influències propagandístiques, sectàries, partidàries, etc.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

 

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt