La formació ecosocialista va registrar ahir una moció demanant que el Consell Comarcal rebutgi la possible instal·lació del macrocomplex al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons les últimes informacions, la possible instal.lació d’Eurovegas al parc agrari del Baix Llobregat pren força respecte la candidatura de Madrid. És per aquest raó que ICV del Baix LLobregat va registrar ahir una moció, demanant que el Consell Comarcal rebutgi aquesta possiblitat de manera contundent, en el proper ple del mes de juliol.

Aquesta proposta del grup ecosocialista, pot suposar el detonant perquè alguns dels alcaldes socialistes de la zona, hagin de posicionar-se davant el conflicte. El PSC està tenint una actitud molt erràtica respecte a Eurovegas i ha passat des d’encapçalar les mocions contràries a Eurovegas (Barcelona), a abstenir-se (Sant Feliu de Llobregat), o votar en contra (Sant Boi o Viladecans), en funció de la població.

Fins ara els socialistes han argumentat que manca informació sobre el projecte per tal de poder evitar posicionar-se, però la decisió d’Adelson s’acosta cada cop més i dins del PSC han sortit veus discordants amb Eurovegas, com Ernest Maragall i les persones que han signat el manifest eurovegasno.org, moltes d’elles de l’òrbita socialista.

La formació ecosocialista considera que el Govern de Catalunya ha tingut una actitud poc transparent respecte a l’evolució de les negociacions amb els promotors d’aquest macrocomplex, ja que no ha informat als Ajuntaments, a les entitats interessades, ni a la ciutadania.

Segons Ivan Arcas, portaveu del grup d’ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal, “l’oferiment dels terrenys per part de la Generalitat, trenca el consens entre les diverses administracions -Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i el conjunt dels Ajuntaments-, i l’equilibri territorial de la zona, que s’havia mantingut durant els darrers 30 anys”.

Per Arcas “Eurovegas suposaria perpetuar el model econòmic basat en la construcció i l’especulació immobiliària que ens ha conduït a l’actual crisi econòmica”.

El portaveu del grup d’ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal també s’ha referit a la “greu i irreversible afectació que Eurovegas suposaria en els aqüífers del delta, una de les reserves d’aigua més estratègiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i als aiguamolls, que es troben protegits per la Unió Europea; així com a la producció agrícola d’una de les zones més fèrtils de Catalunya”.

ICV del Baix Llobregat manté en aquesta moció que la previsió de llocs de treball directe i indirecte que generaria Eurovegas ha estat sobredimensionada i que els llocs de treball que generaria no serien de qualitat.

A més, el portaveu  ecosocialista defensa que  “Eurovegas significa un model de desenvolupament basat en el joc i oci intensius i el treball desregulat, que atemptaria greument contra la convivència i cohesió dels municipis de la comarca”.

La moció també recalca les conseqüències nefastes de la possible modificació de la legislació vigent (llei antitabac, llei d’estrangeria, exempció d’impostos, etc.), que Las Vegas Sands demanda per instal•lar-se a la comarca.

El grup ICV-EUiA-EPM del Baix Llobregat, pretén ser la veu al Consell Comarcal, de les diverses sensibilitats de la comarca que mostren la seva oposició a la ubicació d’aquest macroprojecte, com el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, els sindicats UGT i CCOO, Unió de Pagesos, i la Plataforma Aturem Eurovegas, entre d’altres.

 

 

1 COMENTARI

  1. Un país són moltes coses i el turisme a Catalunya és un potencial. Jo sóc de Viladecans i no vull veure més els meus veïns que estan a l’atur i es passen el dia als parcs, als bars, al carrer com passava als anys 80. La cultura del “NO” està passada de moda i ICV amb la seva demagògia s’hauria d’amagar perquè no és digna de la classe obrera que diu que representa; o l’ambigüitat amb la que juga el PSC em recorda als trileros: on està el seu projecte?. Amb Eurovegas ens toca sentir la proposta, que és el que fa el Govern i no eliminar-lo com ho va fer el Tripartit. I per què? Perquè Catalunya és molt més que Eurovegas i Barcelona ja té un nom i ara tenim l’oportunitat de potenciar-ho, es a dir: nous llocs de treball, si ara tenim 4 creuers al dia en tindrem el doble, podrem tenir companyies aèries i vols directes al Prat i això se li’n diu posar al mapa Catalunya en matèria aeroportuària i posar a la primera línia estratègica aquest país. Senyors, les grans inversions no ens canviaran la cara ni la identitat, sinó mireu Port Aventura que també va començar molt fosca i mireu ara com la valorem i que poc ens ha fet canviar i si comencem a posar la lupa a la inversió estrangera no faríem res. La gent que voldrà venir no s’estarà tots els dies allà tancats, sortiran i aniran a visitar Barcelona, els monuments de Gaudí o qualsevol altre racó. Ara és el moment de valorar i encaixar el projecte amb sentit comú per tirar endavant aquest país, Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here