Cordibaix agrupa les diferents entitats que treballen amb persones amb discapacitats i/o trastorns mentals al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]vui s’ha celebrat al Centre Cultural de Martorell l’acte commemoratiu del 25è aniversari de Cordibaix, la Federació de les Associacions, Fundacions i Patronats de les Persones amb Discapacitat, Trastorn Mental i Intel·ligència Límit del Baix Llobregat.

En l’acte, Manuel Ascanio, president de Cordibaix, ha recordat les dificultats inicials en els primers moments de creació de l’entitat i ha reivindicat la necessitat de posar en marxa el procés de reforma de la residència Mas i Dalmau, ubicada a Sant Joan Despí, que suposaria una ampliació d’entre 12 i 15 places.

ascanio-cordibaix
Manuel Ascanio, president de Cordibaix

Ascanio, aprofitant la presència en l’acte de Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, ha lamentat les retallades que el col·lectiu de persones amb discapacitats estan patint i la necessitat del suport del Govern als programes d’inserció laboral d’aquest col·lectiu.

“Els projectes d’inserció laboral que portem a terme des de Cordibaix, que en els darrers anys han donat fruïts, ara estan tallats perquè el Departament d’Economia i Empresa de la Generalitat ha tancat les subvencions i no sabem quan les tornarà a posar en marxa”, ha afirmat Ascanio en la seva intervenció. “Li demanem que no s’arrugui i que defensi els recursos que aquest col·lectiu necessita. A més, si necessita ajuda, demani-la i estarem al seu costat”, ha dit el president de Cordibaix al conseller de Benestar Social i Família.

Cleries, en la seva intervenció, ha destacat que “totes les persones tenim capacitats i la força de la inclusió social vol dir posar-les en valor” i que la feina d’entitats com Cordibaix “ha contribuït a millorar la cohesió social del país”. El conseller de Benestar Social i Família també ha afirmat que la Generalitat està reclamant a l’Estat els diners necessaris per mantenir els programes d’inserció laboral per a persones amb discapacitats.

cleries-cordibaix
Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família

“Nosaltres ho seguirem reclamant, però sinó, des de la Generalitat donarem resposta a aquesta reclamació tan justa, tot i que sigui competència de l’Estat”, ha dit Josep Lluís Cleries. “El model d’inserció laboral de les persones amb discapacitats que tenim a Catalunya és molt bo, aquí les coses s’han fet bé; és un model que hem de reivindicar i no podem deixar que ens el trenquin”, ha afirmat Cleries aquest matí.

L’acte de commemoració de Cordibaix ha comptat també amb la presència de Rosa Cadenas, presidenta de Dincat; Lourdes Borrell, Vice-presidenta Primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Josep Oliva, Diputat Delegat d’Igualtat,  Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona; i Xavier Fonollosa, Primer Tinent d’Alcalde de Martorell; i l’actuació del grup musical Painomi.

Amb l’acte d’avui Cordibaix ha marcat l’inici d’un any de celebracions per commemorar els 25 anys de tasca en favor de les persones amb discapacitats i trastorns mentals, que s’allargarà durant els propers mesos amb una jornadas sobre com afecta la reforma laboral a aquest col·lectiu i un sopar amb les persones que formen part de les entitats federades a Cordibaix, entre d’altres.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here