El Col·legi d’Arquitectes encapçala el llistat de col·lectius del món de l’arquitectura que s’oposen frontalment a la construcció del macrocomplex

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC), l’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (AETU-ACTU) i la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT) han presentat aquest dimecres un manifest conjunt en què rebutgen frontalment el projecte Eurovegas, i el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comerón, ha assegurat que “travessa línies vermelles que el Govern català no pot permetre”.

A més, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, s’ha posicionat de manera majoritària contra Eurovegas. En un acte celebrat al mateix Col·legi, i malgrat no han faltat veus a favor del macrocomplex de Sheldon Adelson, cinc dels sis conferenciants s’han mostrat d’acord amb el degà, Lluís Comerón, que ha fet una dura crítica per la manca de transparència i d’informació del Govern, respecte a la possible construcció d’Eurovegas al Baix Llobregat.

Un dels més crítics amb el projecte d’Adelson ha estat l’arquitecte Xavier Matilla, que ha denunciat que els principis urbanístics “no haurien d’estar sotmesos a situacions d’excepcionalitat”. També el geògraf Francesc Muñoz s’ha preguntat si “ens interessa l’urbanisme king size” o el que ha qualificat d'”urbanalització”.

En canvi, l’arquitecte Agustí Jover, ha posat en valor la posició executiva del Govern perquè “no es pot fer un procés assembleari” sobre Eurovegas.

Les posicions més aplaudides en el capítol de torn obert de paraules, han estat la dels arquitectes Agapit Borràs o Enric Serra quan s’han referit a Eurovegas. El primer ha assenyalat que amb el marcoprojecte “algú s’enriqueix però el territori s’empobreix”, mentre el segon ha assegurat que la Generalitat es posiciona a favor “perquè està desesperada per les xifres macroeconòmiques”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here