La voluntat dels Grallers de Molins és recuperar els balls de gralles, adaptant-los als nous temps i oferint un espectacle atractiu per a tothom

“Als antics balls de gralles, els músics feien versions de les músiques de moda de la seva època, i eren -i encara són a alguns indrets del nostre país- un dels moments més esperats de moltes festes majors”. Amb GRALLIOLI, Grallers de Molins de Rei vol prendre el relleu d’aquesta antiga tradició del ball de gralles, revisant-la i actualitzant-la per oferir a tothom un nou ball de gralles enèrgic, divertit i ple de sorpreses.

La presentació de GRALLIOLI  serà avui, a les 12 de la nit a la Plaça de l’Església, a la Revetlla Popular de Sant Joan de Molins de Rei.

Abans, però, arribarà la Flama del Canigó a la vila molinenca, on la tradició hi és molt arrelada. Un any més, el Gall -la primera bèstia festiva i de foc de la Colla Gegantera de Molins de Rei- junt amb d’altres entitats rebran la flama i l’acompanyaran en cercavila des de la seva arribada a la plaça de la Creu fins a l’encesa de la foguera de la plaça de l’Església. La rebuda l’organitza la Comissió de Focs de Sant Joan.

Sis barris de Molins organitzen revetlles de Sant Joan aquest any, senyal que aquesta festivitat tant vinculada a la tradició catalana, es viu amb molta força a aquesta localitat del Baix Llobregat. D’altra banda, la Comissió de Focs de Sant Joan, amb l’AJEIM, l’Agrupa i el Casal de Joves La Mola al capdavant organitzen un altre sèrie d’actes per celebrar la diada dels Països Catalans, coincidint amb la revetlla.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here