La Plataforma Aturem Eurovegas convoca accions de protesta i diversos partits contraris al projecte, refermen els seus posicionaments d’oposició a la instal·lació del macrocomplex al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a companyia hotelera Les Vegas Sands Corporation, presidida pel magnat nord-americà Sheldon Adelson, va anunciar el 23 de juliol de 2010 la seva intenció d’instal·lar a Espanya (a Barcelona o Madrid) un dels seus macrocomplexes dedicats al joc i l’oci. Fa dos anys des que el director general de la companyia, Michael Leven, va reconèixer per primera vegada com a possible, la ubicació d’un ‘resort’ a Europa -concretament a Madrid o al Baix Llobregat- similars als quals ja tenen a Las Vegas, Macao i Singapur.

Avui, una delegació formada per una desena de representants de Les Vegas Sands encapçalats per Leven, visitarà els terrenys candidats a acollir Eurovegas al Delta del Llobregat i es reunirà amb representants del Govern i empresaris. Està previst que inmediatament després de la vistia comparegui en roda de premsa el portaveu del Govern, Francesc Homs, per explicar-ne el resultat.

El dimarts serà el torn de la visita a Madrid, on la mateixa comitiva recorrerà els diferents emplaçaments possibles d’Eurovegas a la zona.

La Plataforma Aturem Eurovegas convoca diversos actes de protesta

Aturem Eurovegas ha organitzat un comité per anar avui a rebre la delegació de Las Vegas Sands. La convocatòria és a les 9h del matí a l’entrada de la terminal 1 de l’aeroport del Prat. Aquest “comité de benvinguda” realitzarà una performance per deixar clar el seu posicionament contra la instal·lació d’Eurovegas al Baix Llobregat. Segons fonts de la iniciativa, promoguda per diferents entitats socials i ecologistes, “sabem que serà difícil trobar-nos a la delegació, però l’objectiu es fer-nos sentir i deixar palès que no són ben rebuts”.

La Plataforma també ha convocat una concentració de protesta amb cassolada/xiulada, a les 19h davant la seu de CiU, al carrer Còrsega, 331-3, de Barcelona.

La Plataforma Aturem Eurovegas vol mostrar així el seu rebuig a la instal·lació del macrocomplex a la zona del Delta del Llobregat, i el seu enuig amb el Govern de la Generalitat. Fonts de l’associació asseguren que “CiU s’ha venut”, davant els interessos d’Adelson.

Una de les consignes que més se sentiran durant aquesta concentració és en defensa del Delta: “Per la terra, pel Delta: fora Eurovegas”, es pot llegir en el cartell de convocatòria a la cassolada d’aquesta tarda.

Diversos partits refermen la seva oposició a Eurovegas, davant la visita dels delegats de Las Vegas Sands

ERC Sant Boi reclama a l’alcalde que “comenci a actuar com a alcalde de Sant Boi enlloc de com alcalde del seu partit” davant Eurovegas. Els republicans van lliurar una carta al registre municipal per a l’alcalde, acompanyada d’una carxofa florida, símbol de les reivindicacions a favor del Delta i el Parc Agrari. Divendres al matí Esquerra a Sant Boi va celebrar una roda de premsa davant l’Ajuntament per denunciar que “no entenem que cada dia es vagin publicant notícies de que Eurovegas vindrà a la nostra ciutat i que tothom en parli; i que el nostre alcalde continuï dient que no té informació, per intentar espolsar-se el problema”.

Amb aquestes paraules es va expressar Miquel Salip, portaveu d’ERC a Sant Boi, que va recordar que  “al mes de març  vam ser molt curosos i ens vam limitar a demanar al Ple de quina informació es disposava, instant a fer tots els esforços per aconseguir-ne més”.

Adelson Go HomePer altra banda, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, va anunciar dissabte al matí que el seu grup ha sol·licitat la compareixença al Parlament de tots els consellers del Govern perquè informin sobre les repercussions de la instal·lació d’Eurovegas al Delta del Llobregat. Herrera va lamentar que el Govern i l’empresari nordamericà Sheldon Adelson decidieixin el futur d’aquesta zona sense tenir en compte l’opinió del territori.

En aquest sentit, va avisar que Adelson es trobarà pancartes contra el seu projecte des de l’Aeroport d’El Prat fins a la zona de Delta en la seva possible visita d’avui dilluns. L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV-EUiA) va demanar que els ajuntaments de la zona afectada es posicionin.

Joan Herrera, Lluís Tejedor i regidors d’ICV-EUiA d’El Prat de Llobregat, Cornellà, Sant Boi i Viladecans van desplegar una pancarta al Parc Agrari del Delta on s’hi podia llegir “Eurovegas No. Adelson Go Home”. Aquests són els quatre municipis afectats directament per la possible instal·lació d’aquest gran complex d’oci i turisme.

El president d’ICV, Joan Herrera, va lamentar que el Govern de CiU sigui favorable a Eurovegas sense haver avaluat l’impacte que tindrà en el medi ambient, la salut o el coneixement.

La CUP també ha mostrat en diverses ocasions els seu rebuig al projecte, i Xavier Angelergues, portaveu nacional de la CUP,  va declarar des de l’inici de les especulacions sobre la possible ubicació del macrocomplex a Catalunya, que “Eurovegas no té cabuda ni al Baix Llobregat, ni al Principat, ni enlloc dels Països Catalans”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here