Exactament entre els quilòmetres 572 i 575 de l’A2, es generen molts sorolls que dificulten la vida dels veïns d’aquesta localitat del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de que es va passar d’NII a A2 amb la intensificació del trànsit corresponent, els veïns i veïnes de Collbató s’han queixat del nivell de soroll que s’hi genera. Els nivells de decibels superen amb escreix els límits europeus d’una vida digne, segons els propis veïns.

Reclamen que s’acatin les resolucions al respecte adoptades el 2007 pel Ministerio de Fomento espanyol per la qual es fa necessària la instalació de pantalles acústiques. És per això que han decidit mobilitzar-se, per tal que es faci pública la situació en la que es troben, i per forçar a l’administració a buscar-hi sol·lucions.

Mitjançant una carta a l’Ajuntament de Collbató, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento volen elevar la seva protesta, amb la demanda de que s’actui amb celeritat per solventar el conflicte.

Segons un estudi del mateix Ministerio de Fomento, els nivells de soroll a les zones residencials de Collbató properes a l’autovia superen els 70 decibels durant el dia i els 65 dBa a la nit, al límit dels nivells considerats tolerables segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). De fet, a Espanya el nivell de confort acústic se situa en 55 dBa, i a partir d’aquest llindar el soroll pot resultar perniciós i provocar danys a l’oïda i alteracions psíquiques per fatiga i falta d’atenció. La LLei de Protecció Contra la Contaminació Acústica del 2009 fixa, per a zones com aquestes, uns límits màxims de 57 dBa diürns i 47 dBa nocturns.

La reivindicació de pantalles acústiques a Collbató és antiga, i figura ja en un informe que l’Ajuntament de Collbató va elaborar l’any 2003 i va lliurar als responsables espanyols de l’autovia. El mateix ministeri, en els Mapes Estratègics de Sorolls de les Carreteres de la Xarxa de l’Estat que va elaborar el 2007, proposava “apantallamientos” a l’autovia A2 al seu pas pels nuclis de població de Collbató, però això no s’ha traduït en cap obra concreta.

Els veïns i veïnes afectats anuncien properes mobilitzacions. Més informació a http://a2sensesoroll.org/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here