Els Amics de les Arts, Las Migas i La Casa Azul, caps de cartell del Festival que es celebrarà a Sant Boi de Llobregat. També hi actuaran artistes internacionals com Darren Hayman i The Whip Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n any més, el Festival Altaveu, que se celebrarà del 6 al 8 de setembre a Sant Boi del Llobregat, segueix apostant pels músics de casa. Així, es podrà gaudir des del pop d’Els Amics de les Arts, passant per l’indie-pop electrònic de La Casa Azul i Mendetz, fins al mestissatge de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Txarango i Las Migas. Aquest any, però, el festival recupera la presència d’artistes internacionals, amb noms com Darren Hayman, excomponent del grup de folk urbà Hefner, i la banda de Manchester The Whip.

El director del Festival, Albert Puig, ha dit que la proposta d’aquest any és “clarament de diversió” perquè “tal i com està el panorama no és moment de deprimir-se més”.

Així, l’organització del Festival Altaveu 2012 vol “potenciar la part festiva” de la cita portant bandes “que et facin sortir amb un somriure a la cara”. “Volem que sigui un festival en el que es pugui ballar i cantar, que tingui un caire optimista”, ha dit Puig. “L’Altaveu sempre ha tingut vocació d’apostar per la gent de casa i sempre intenta tenir els grups capdavanters de la temporada”, ha recalcat el director del Festical. Així, si l’any passat van passar pel festival Antònia Font i Manel, aquest any ho faran Els Amics de les Arts i La Casa Azul, amb Guille Milkiway. “Són actuacions pensades per ballar i passar-s’ho bé”.

Altres catalans que passaran pel festival són Manos de Topo i Mendetz, que portaran al públic de Sant Boi el seu indie-pop electrònic. A més, els assistents al festival podran gaudir del mestissatge de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Txarango i Las Migas. També actuaran la gironina Tona Gafarot, Yacine & The Oriental Groove, la cantant i compositora de Caldes de Montbui Esther Condal i el guitarrista dels Ix!, Albert Freixas.

El festival recupera aquest any els artistes internacionals que, per raons econòmiques, en les últimes edicions havien escassejat. Ho farà amb noms com Darren Hayman, excomponent del grup de folk urbà Hefner, i la banda de Manchester The Whip. Los Mambo Jambo, amb músics de catalans, serbis i suecs, també actuaran en el festival.

El pressupost del Festival Altaveu segueix a la baixa ja que si l’any passat se situava en els 205.000 euros, ara se situa sobre els 160.000, dels quals 125.500 són d’aportació pública.

Puig ha dit que es treballa per obtenir recursos a partir de l’aportació dels espònsors i les entrades. “Es treballa perque cada vegada més l’aportació pública sigui més petita, entenem que la situació és la que és”, ha dit el director que ha afegit que la situació també canvia pels artistes, que ja no demanen els “catxés astronòmics” que demanaven abans.

Com cada any, el primer dia de festival, 6 de setembre, es lliuraran els Premis Altaveu, que es faran públics en els pròxims dies. “Un cop més, el jurat ha estat encertat”, ha afegit Albert Puig, que no en forma part.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here