Avui Sant Feliu de Llobregat commemorarà per primera vegada el Dia de l’Orgull LGTB

Avui Sant Feliu de Llobregat commemorarà per primera vegada el Dia de l’Orgull LGTB

La capital de la comarca acullirà la celebració d’activitats durant tot el dia d’avui, que inclouran entre d’altres una mostra internacional de curtmetratges contra la violència

El Dia Internacional de l’Orgull LGBT, consta d’una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. La festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els Disturbis de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

La noció bàsica de l’«orgull gai» consisteix que cap persona ha d’avergonyir-se del que és, sigui quin sigui el seu sexe o orientació sexual.

Sant Feliu celebrarà avui el Dia Internacional de l’Orgull de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Aquest és el primer any que l’Ajuntament dóna suport a la commemoració d’aquest dia a la ciutat, que se celebrarà amb diferents activitats obertes a tota la ciutadania.

Durant tota la jornada onejarà la bandera amb els tradicionals colors de l’arc de Sant Martí des del balcó de l’Ajuntament. A les 12h, es farà la lectura d’un manifest en reconeixement al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, a la plaça de la Vila.

El programa d’activitats inclou la conferència “El dret a estimar: la situació de la comunitat LGBT al món”, a càrrec del responsable a Catalunya d’Amnistia Internacional, que es farà al Palau Falguera. Tancarà els actes la projecció dels set curts finalistes del concurs de curtmetratges Filming Against Violence, convocat per Amnistia Internacional, Fire!! i l’escola de cinema Bande à Part. La projecció es farà al CineBaix, a partir de les 19.30 h.

Aquí trobareu el programa d’activitats

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt