La capital de la comarca acullirà la celebració d’activitats durant tot el dia d’avui, que inclouran entre d’altres una mostra internacional de curtmetratges contra la violència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Dia Internacional de l’Orgull LGBT, consta d’una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. La festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els Disturbis de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

La noció bàsica de l’«orgull gai» consisteix que cap persona ha d’avergonyir-se del que és, sigui quin sigui el seu sexe o orientació sexual.

Sant Feliu celebrarà avui el Dia Internacional de l’Orgull de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Aquest és el primer any que l’Ajuntament dóna suport a la commemoració d’aquest dia a la ciutat, que se celebrarà amb diferents activitats obertes a tota la ciutadania.

Durant tota la jornada onejarà la bandera amb els tradicionals colors de l’arc de Sant Martí des del balcó de l’Ajuntament. A les 12h, es farà la lectura d’un manifest en reconeixement al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, a la plaça de la Vila.

El programa d’activitats inclou la conferència “El dret a estimar: la situació de la comunitat LGBT al món”, a càrrec del responsable a Catalunya d’Amnistia Internacional, que es farà al Palau Falguera. Tancarà els actes la projecció dels set curts finalistes del concurs de curtmetratges Filming Against Violence, convocat per Amnistia Internacional, Fire!! i l’escola de cinema Bande à Part. La projecció es farà al CineBaix, a partir de les 19.30 h.

Aquí trobareu el programa d’activitats

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here