El Consell Municipal de Cultura de Sant Just Desvern ha impulsat el bloc “Desvern Cultura” per difondre informació i activitats relacionades amb el patrimoni i la cultura del municipi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l  bloc, que es pot visitar a (http://desverncultura.wordpress.com), vol ser un espai de comunicació i participació que està obert a la col·laboració de totes les entitats i col·lectius de Sant Just Desvern que treballen en l’àmbit cultural. L’objectiu és ampliar la difusió de les activitats i recursos relacionats amb la cultura i el patrimoni del municipi, combinant text, fotografies i vídeos.

“Ho fem per convicció, perquè defensem que la política cultural s’ha de pensar i executar amb la ciutadania i les entitats com a centre neuràlgic del sistema i en clau de mitjà de relació social i de participació, de reflexió comuna que ens ha de permetre reconèixer-nos, individualment com a persones i, col·lectivament, com a catalans i catalanes i com a ciutadans i ciutadanes de Sant Just Desvern”, afirmen els impulsors en el bloc.

Una altra de les iniciatives del projecte Patrimoni 2.0 és l’aplicació de codis QR per a la senyalització d’indrets d’importància històrica i patrimonial que formen part del catàleg local de monuments. Així, els ciutadans i ciutadanes de Sant Just aniran trobant diferents punts del poble senyalats amb una placa que conté un codi QR. Aquest codi, llegit amb el programa necessari instal·lat en un telèfon mòbil o una tablet, redirigirà a una pàgina web que contindrà la informació necessària sobre l’element consultat, a més d’incloure locucions d’àudio, imatges, vídeos, un plànol de situació geogràfica i un petit itinerari per arribar a altres punts propers.

La idea de posar en marxa aquest projecte va néixer arrel d’una necessitat de l’Arxiu Municipal, que volia fer una major difusió del patrimoni de Sant Just i ara és una realitat gràcies a la col·laboració de diferents entitats, com el Centre d’Estudis Santjustencs (CES), la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc (SEAS), l’Agrupació Sardanista Sant Just Desvern, els Cursos d’Arts Plàstiques, els Geganters de Sant Just, la Biblioteca Joan Margarit i Ràdio Desvern.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here