L’Ajuntament de la localitat va signar un acord amb l’administració púlica per tal que es retiressin els residus de l’antiga fàbrica Massó i Carol en un termini màxim de 6 mesos. La retirada es va iniciar fa un mes i continua realitzant-se

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]T[/dropcap]al i com establia l’acord signat per l’Ajuntament, l’Agència de Residus de Catalunya, els administradors concursals de Massó i Carol i l’empresa propietària dels terrenys, el divendres 8 de juny es va iniciar la retirada de les gairebé 2.500 tones de residus que des de l’any 2008 estan abandonades.

Les feines es van iniciar amb analítiques concretes d’alguns dels residus per tal d’acabar de definir el tipus de tractament i plantes de destí per a la seva destrucció, pas necessari per tal que l’Agència de Residus autoritzés la seva retirada. A continuació, es retiraran els residus menys problemàtics i que ocupen espais que impedeixen que hi pugui accedir i maniobrar maquinària pesada i posteriorment, s’aniran retirant els bidons amb productes més perillosos.

Com estableix l’acord signat, aquest procés pot prolongar-se fins a 6 mesos, tot i que és possible que es pugui finalitzar amb menys temps.

Una vegada retirats els residus en superfície, es procedirà a analitzar l’estat del sòl per determinar si està o no contaminat i en quins graus, pas necessari per declarar l’estat del sòl i preveure possibles intervencions de descontaminació fins a recuperar la normalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here