L’AMPA de l’escola i diversos partits polítics de la ciutat s’han manifestat i han recollit signatures per evitar el tancament de les línies de P1 de l’escola bressol

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n declaracions a Sant Andreu TV el passat 4 de juny, la regidora d’ensenyament del consistori Montserrat Tobella, confirmava que hi hauria una modificació de les línies de P1 per al curs vinent. Segons Tobella “hi ha hagut una davallada de les preinscripcions, majoritàriament en la franja de nens d’1 any d’edat i això suposa que tres aules de P1 s’hauran de tancar”. L’escola mantindria en principi una aula de P0 i dues de P2.

Aquell mateix dia la regidora es va reunir amb els pares i mares de l’AMPA del Trenet. Per el portaveu de l’AMPA les explicacions de la regidora no van ser prou satisfactòries perquè “no ha aportat cap tipus de prova ni de documentació per justificar el tancament de les línies”, va explicar.

Posteriorment, ERC de Sant Andreu de la Barca va presentar una moció al Ple de juny, reclamant el manteniment del servei de l’escola bressol. La moció no va ser aprovada a causa dels vots en contra de PSC i PP. La resta de forçes polítiques del consistori hi van donar suport. ERC-SAB està realitzant una recollida de signatures per a que es visualitzi el suport popular contra el tancament de l’escola.

mani salvem el trenet 2Els últims esdeveniments han tingut lloc aquest dimarts per la tarda, en el que es va realitzar una manifestació de protesta contra el tancament del Trenet, que va aplegar a un centenar de persones. Pares i mares, l’equip docent del centre i persones que recolzen la causa es van manifestar per els carrers de Sant Andreu de la Barca, per reclamar que com a mínim es mantingui una de les línies de P1 de l’escola. La manifestació es va iniciar a la porta de l’escola i va iniciar un recorregut que va finalitzar a la Pl. Federico García Lorca.

Finalment es va llegir un manifest on s’exposaven les reivindicacions de les persones manifestants. Els portaveus d’ERC-SAB i d’ICV-EUiA-SAB, Jordi Albert i Rafael Hernica respectivament, que van assistir a la protesta, van valorar molt positivament el resultat de la mobilització.

 

Fotos: Marc Giribet

 

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here