El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha assegurat que “seria absurd” rebutjar el projecte d’Eurovegas sense estudiar-ne els detalls. Paral·lelament Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, feia públiques les seves reticències sobre el macroprojecte

Jordi Clos
El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos. Foto:ACN

Jordi Clos ha estat molt clar a l’hora de valorar la possibilitat d’acollir el projecte Eurovegas a l’àrea metropolitana de Barcelona. Com ha afirmat, “seria absurd” no estudiar en detall una operació de la magnitud d’aquest projecte que podria crear llocs de treball i fer de Barcelona una de les destinacions urbanes més importants de tot Europa.

Això sí, Clos ha deixat clar que cal assegurar-se que el projecte compleix les expectatives creades i, sobretot, que no malmet la imatge internacional de Barcelona “que ens ha costat molts anys crear”.

Eurovegas planteja algunes “demandes impossibles”, segons l’Alcalde de Barcelona

L’alcalde de Barcelona també s’ha referit al projecte d’Eurovegas, del qual ha reconegut que planteja algunes “demandes impossibles”, com per exemple que els nens puguin entrar a les sales de joc, i espera que l’Estat i la Generalitat “tinguin clar que és impossible”.

En el que sí que s’ha mostrat obert és en la possibilitat d’establir una àrea lliure per fumadors, cosa que “pot ser discutible”, ha dit, sense barrejar fumadors i no fumadors en un mateix espai. Tot i així, ha assegurat que “aquestes són les lleis de les quals s’ha dotat el país, i no les canviarem perquè vingui un senyor de fora i vulgui canviar-les”.

Xavier Trias ha reconegut no conèixer el projecte tècnic d’Eurovegas, i ha explicat que ha demanat, com a president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una reunió amb la Generalitat perquè els informi.

A més, ha apuntat que “potser ens estem barallant i després resulta que decideix que no té diners per invertir”, alhora que ha recordat que Sheldon Adelson “no ve a fer-nos un favor”, i ha assenyalat que si fa una inversió que després estaria aturada “seria un desastre”. Tot amb tot, ha dit que coincideix amb l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, en què cal considerar el projecte per buscar sortides als aturats sense formació.

Trias ha dubtat que al setembre es conegui la decisió definitiva sobre la ubicació d’Eurovegas i ha deixat la porta oberta a que finalment no es faci enlloc.

El dirigent de CiU ha recordat que aquest és un projecte que havia d’anar a Madrid, però que ara Sheldon Adelson dubta perquè “tothom li diu que s’equivoca”. Per l’alcalde de Barcelona, la ciutat “té molts avantatges” respecte Madrid, entre els que hi ha el clima, l’arribada de creuers i la despesa per turista amb targeta de crèdit, molt superior a la de Madrid.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here