Més de 120 persones assisteixen a la Jornada EMPRENEM, on es van posar sobre la taula estratègies per crear un model econòmic que tingui més en compte el talent femení

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a necessitat de no perdre el talent femení, la visibilització de diferents tipus de lideratge, l’emprenedoria amb valor afegit i la capacitat de construir models econòmics basats en la creació d’ocupació de qualitat i de benestar, van ser els aspectes més destacats de la trobada comarcal, que va tenir lloc aquest dimecres a l’Espai Baronda d’Esplugues.

Els projectes emprenedors actualment estan posant sobre la taula nous talents, multiplicitats de maneres de lideratge i una organització del temps de treball més adequada a la vida professional i personal de les persones que hi treballen. També es posa de manifest que actualment, per emprendre qualsevol  projecte és imprescindible la cooperació i la creació de xarxa.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va dir que “no és intel•ligent deixar d’aprofitar el talent de les dones, i està comprovat que les empreses amb consells paritaris tenen beneficis econòmics”. La vicepresidenta primera del Consell Comarcal, Lourdes Borrell, va subratllar que “la dona està patint amb més força la crisi; per això són importants accions com aquesta, que donen visibilitat al treball de les dones emprenedores i incentiven a d’altres a emprendre”.

ENPRENEM 2
Una de les taules de persones expertes de la Jornada EMPRENEM

Diverses ponents —expertes en polítiques d’igualtat i emprenedores que van comptar les seves experiències— van constatar que les dones, especialment aquelles altament qualificades, en moltes ocasions veuen l’emprenedoria com una possibilitat per poder desenvolupar les seves innovacions i idees empresarials. Moltes d’aquestes dones no aconsegueixen accedir als càrrecs de decisió de les empreses, estan infravalorades i treballen en pitjors condicions laborals que els seus homòlegs masculins (per exemple, la desigualtat salarial pot arribar a ser d’un 30% entre treballadors i treballadores que fan tasques similars).

D’aquí que les dones passen a ser emprenedores per tal de desenvolupar les seves idees, tot exercint diferents fórmules d’organitzar el treball, de liderar els seus negocis i de possibilitar una millor conciliació laboral als seus treballadors i treballadores.

L’Ajuntament d’Esplugues, el Consell Comarcal i el Consell de Dones del Baix Llobregat van organitzar aquesta jornada per tal de posar en relació empresàries, emprenedores i professionals i, d’aquesta manera, generar xarxa entre elles. L’intercanvi d’experiències, de formació i el coneixement mutu possibilita l’emergència de nous projectes i la cooperació en els negocis existents. D’aquí que la jornada sigui un l’inici d’un projecte més ampli que pretén fomentar la creació de xarxes a nivell local,  comarcal i català entre les dones empresàries, emprenedores, directives i professionals.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here