La direcció nacional d’ERC s’ha desplaçat al Baix Llobregat per visitar les zones que es veurien afectades per la instal·lació del macrocomplex d’Adelson, en el cas que aquest acabés optant per Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap] a Federació comarcal del Baix Llobregat i l’Hospitalet d’Esquerra, va presentar dijous els continguts i les accions que es portaran a terme a la comarca en el marc de la campanya “Prou Espoli. Ara República Catalana” que ERC va iniciar dimarts amb un acte a l’Ateneu Barcelonès.

Segons declara Oriol Junqueras, President d’ERC, a la web www.prouespoli.cat “l’espoli fiscal que patim els catalans ve de molt lluny. La crisi econòmica evidencia la cruesa de l’espoli social en forma de menys benestar i més dificultats per a la nostra gent. Durant molts anys, els impostos dels catalans han servit perquè l’Estat espanyol basteixi un model econòmic ruïnós, faraònic i centralista. La pertinença a un Estat irresponsable i al llindar de la fallida és una amenaça per al nostre futur com a poble. Som un país fort, amb una economia exportadora i solvent, que no hauria de fer cap retallada si gestionés els seus propis recursos. És hora de tenir la clau de la caixa dels nostres impostos. La nostra gent mereix un futur millor i més digne. Anem per feina! Cap a la República Catalana”.

Ahir es van realitzar accions informatives arreu del Baix LLobregat: a Abrera, Castelldefels, Corbera, Cornellà, Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just, Sant Vicenç, Torrelles i a Gavà; i avui se’n està realitzant una des de les 10h, al Mercat de Collbató. Demà, de 18 a 19h prop de la Biblioteca Montserrat Roig, Sant Feliu acollirà aquesta acció informativa de la formació independentista. El proper dissabte dia 14 la parada es situarà a l’Universitat d’Estiu de Vallirana, de 10 a 14 hores.

Eurovegas

Junqueras, ha proposat aquest diumenge, just abans de visitar les zones del Parc Agrari del Baix Llobregat afectades pel projecte Eurovegas -entre Cornellà i Sant Boi-, que el Govern podria “invertir els esforços” i “donar les mateixes facilitats” al sector industrial. El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts, creu que el macrocomplex d’Adelson portaria llocs de treball de baixa qualificació, un model que “perpetuarà i incrementarà el desequilibri econòmic de llocs de treball de poc valor afegit que té el país”.

Per aquest motiu, des d’ERC s’ha rebutjat el projecte del magnat Sheldon Adelson, ja que a més, “hipoteca un espai amb un valor extraordinari des d’un punt de vista ambiental, agrari i industria”.

El president d’ERC ha puntualitzat que “més del 80% de la població activa es dedica a la construcció i als serveis”. Per això, Junqueras ha insistit en el fet que la indústria genera “més llocs de treball i més qualificats”.

Segons Junqueras, “Adelson no té els diners que deia que tenia, ni Eurovegas generarà els llocs que es deia que generaria i el que cal fer és invertir els nostres esforços en un sector que contribueixi més a la nostra economia, com és el sector industrial”. “Les facilitats que el Govern li vol donar a Adelson, a qui li haurien de donar és al teixit industrial del nostre país”.

Oriol Junqueras amb membres d'ERC a la visita de la zona afectada per Eurovegas

El president d’ERC ha explicat les persones assistents que el projecte Eurovegas afecta de ple una zona de gran valor mediambiental i agrari com el Parc Agrari però també, des del punt de vista estratègic, de gran valor per a la instal·lació de possibles indústries i “estem mot preocupats perquè Eurovegas hipoteca moltes possibilitats de futur”.”La nostra aposta és fer compatible el Parc Agrari i una agricultura de caràcter intensiu amb un desenvolupament industrial que aporti llocs de treball i valor afegit” ha dit.

A la visita hi han assistit d’altres membres de la direcció nacional i comarcal d’ERC, com Joan Puigcercós, president del grup parlamentari; Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC; o Anna Simó, diputada d’ERC al Parlament;  i càrrecs electes, militants i simpatitzants de la comarca que han explicat sobre el terreny les afectacions que tindria el macroprojecte, com per exemple Jordi Albert, regidor d’ERC a Sant Andreu de la Barca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here