Des del 9 de juliol, es celebra a Cornellà la Universitat d’Estiu de les Dones (UED) per oferir una formació de qualitat i exclusiva en matèria de gènere

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest any s’arriba a la cinquena edició d’aquesta iniciativa organitzada per la Universitat de Barcelona i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de Cornellà. Fins el moment prop de 500 persones han participat en les diferents edicions i es consolida com a una de les ofertes més significatives en aquest àmbit.

El pla formatiu s’ha estructurat entorn a quatre grans temes, pels quals s’ha comptat amb la participació de prop d’una quarantena de docents procedents de diferents universitats espanyoles i altres professionals de diferents sectors. Els cursos s’han fet durant el matí i s’han estructurat en ponències, més taules rodones transversals i comuns a totes les àrees, que aquest any es centren en: “les dones i els cossos de seguretat” i “l’art i les dones”.

Els 4 grans blocs han estat: la auto representació de la dona als mitjans de comunicació, xarxes socials, tv i cinema, coordinat per Lucrezia Crescenzi;  els reptes de futur des de la perspectiva de gènere, sota la coordinació de Virgínia Ferrer; la dona a les cultures mediterrànies: del mite de l’amazona al blogger, coordinat per Mª Àngels Roque; i els estereotips i les noves perspectives de la dona al món àrab i oriental, sota la cordinació de Cèlia Romea i Castro.

Avui, de 9h a 11h, hi haurà una ponència de Mª Àngels Roque sobre les dones i la primavera àrab, i a les 11:30h l’escriptora Sarah Lark participarà en una taula rodona sobre les dones i l’art.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here