La vicepresidenta Ortega descarta eliminar la paga extra als funcionariat perquè “ja hem fet els deures” i “les mesures no són acumulatives”, però matitza que “s’ha de llegir la lletra petita” per si la mesura és d’obligat compliment

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que a Catalunya no s’aplicarà la mesura que elimina la paga extraordinària de Nadal als funcionaris que ha aprovat aquest divendres el govern espanyol. “Nosaltres vam dir que no serien mesures acumulatives”, ha indicat, i ha afegit que “hem estat pioners en mesures i les hem pres per necessitat, perquè eren imprescindibles”.

En aquest sentit, ha recalcat que “nosaltres ja hem fet els deures” retallant el sou dels funcionaris un 5%.

En un entrevista a 8TV, Ortega ha dit que s’espera a llegir la lletra petita de la mesura però ha insistit que “nosaltres l’ajust ja l’hem fet”. “Que no ens imposin allò que ells han hagut de fer a corre cuita”, ha sentenciat. “El govern de l’Estat el que fa és complir uns deures que li marquen d’Europa perquè han estat incapaços de fer-ho per ells mateixos, han perdut un temps preciós i han hagut d’esperar que els obliguessin a fer els ajustos”.

Així ha criticat Ortega que ara el govern espanyol “centrifugui la culpa a les comunitats i al món local” obligant-los a aplicar unes retallades que en el cas de Catalunya ja s’han aplicat. En aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que a Catalunya “hem estat pioners en mesures”, “nosaltres ja hem fet els deures”.

Ara bé, ha admès que ha de llegir la lletra petita “perquè si afecta el sou és d’obligat compliment” tot i que ha insistit que “l’ajust ja l’hem fet”.

La liberalització del comerç, competència de la Generalitat

Ortega també ha assegurat que el Govern defensarà les competències de Catalunya “amb tots els instruments legals que tenim a l’abast”, com és el cas de la liberalització en el comerç, on “hi ha competències que són pròpies de la Generalitat”.

“Nosaltres portarem tota vulneració de les competències al Tribunal Constitucional”, ha advertit, lamentant que “sempre que el govern espanyol ha pres un mesura ha estat vulnerant les competències de la Generalitat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here