Salvador Esteve creu que la reducció del 30% de regidors és una “cortina de fum” que “elimina voluntariat”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Diputació de Barcelona i Alcalde de Martorell, Salvador Esteve, creu que és “absurda” la mesura que ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres que diu que les diputacions assumiran els serveis d’ajuntaments de menys de 20.000 habitants que incompleixin els barems de qualitat.

Una valoració de la qualitat que Esteve posa en dubte i fins i tot es pregunta si podria influir el color polític del govern del municipi en qüestió. A més, creu que els serveis es fan millor des de la proximitat. Sobre la reducció d’un 30% del nombre de regidors dels consistoris, Esteve ho ha considerat com una “cortina de fum” que “elimina voluntariat, perquè hi ha molts regidors i alcaldes que treballen sense cobrar”.

Salvador Esteve també creu que el govern espanyol ha vist com a exemple la institució que presideix quan ha pensat que les diputacions han d’assumir més serveis.

“El govern espanyol té la imatge de la Diputació de Barcelona” perquè “les diputacions d’Espanya es dediquen a repartir diners, no com la de Barcelona que ofereix serveis directes als ajuntaments”, ha dit.

Esteve ha posat en dubte “l’ens avaluador dels serveis que presten els ajuntaments de menys de 20.000 habitants”. I s’ha preguntat “Com ho faran? Amb criteris professionals? Qui és capaç de dir això està bé i això no? Posaran criteris polítics depenent del govern que tingui aquell poble?”. El president de la Diputació de Barcelona creu “d’entrada” veu “aquests perills”, però ha dit que s’ha d’estudiar amb detall la normativa.

Salvador Esteve també veu una “forta invasió de competències autonòmiques” en les modificacions de lleis que ha aprovat el Consell de Ministres i li sembla “excessiu” el poder “il·limitat” que tindran “el que diuen cuerpos nacionales, que faran que els amos dels ajuntaments no siguin els alcaldes ni els regidors, sinó el secretari, l’interventor i els dipositaris”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here