La lluita contra el frau fiscal no és una prioritat a l’Estat espanyol

La lluita contra el frau fiscal no és una prioritat a l’Estat espanyol

Les dades indiquen que els milers de milions d’euros a l’any que l’Estat no recauda dels súper rics, haguessin evitat les grans retallades en l’Estat del Benestar que avui s’estan produint

El frau fiscal a Espanya representa el 23,3% del PIB, segons dades del Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), fet que situa l’Estat espanyol al capdamunt del rànquing de la Unió Europea dels 15 en evasió fiscal. El frau fiscal representa una xifra molt elevada, en concret 89.000 millones de euros, que l’Estat deixa d’ingresar any rere any.

A més, el frau fiscal es concentra en un sector molt petit de la població. Les grans fortunes i les grans empreses que facturen més de 150 milions d’euros l’any són els responsables del 72% del frau fiscal espanyol.

I com ho fan? Doncs a través de la banca, que el canalitza cap a paradisos fiscals, és a dir, països on pràcticament no es paguen impostos. De fet, el Fons Monetari Internacional calcula que una quarta part de la riquesa del món està depositada en paradisos fiscals.

Al nostre país, un dels instruments que més utilitza paradisos fiscals són les societats d’inversió de capital variable (les conegudes com a SICAV). En total n’hi ha 3.113 que gestionen un patrimoni de 26.154 milions d’euros de rics i súper rics que pràcticament no paguen impostos.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt