Olesa de Montserrat i Molins de Rei, entre d’altres poblacions del Baix LLobregat,  van participar activament en aquesta marxa que es va celebrar diumenge per reivindicar la independència de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]és de 200 vehicles arribats d’arreu del Baix Llobregat van participar diumenge en la Marxa per la Independència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que va tenir com a punt final de destí el Pont del Diable de Martorell, on els participants van penjar una estelada gegant.

En total, més de 200 vehicles van recórrer les poblacions del Baix Llobregat conformant 4 columnes provinents de Collbató, Corbera, Castelldefels i El Prat, que van confluir totes a Martorell.

A la seva arribada a Martorell prop de 500 persones van poder contemplar de prop una estelada de grans dimensions penjada del pont del Diable. L’acte final va comptar amb els parlaments d’alguns regidors de la comarca representants de la seva població a l’Assemblea de Municipis per la Independència, així com de Jaume Marfany, representant del Secretariat Nacional de l’ANC.

Marfany va aprofitar per fer un avançament de quins seran els passos que donarà en breu l’ANC per complir el seu full de ruta. Entre ells, l’enviament d’una carta i un manifest al president de la Generalitat de totes les poblacions adherides a l’Assemblea de Municipis per la Independència per demanar-li que faci tot el que estigui al seu abast per iniciar el procés de secessió de l’Estat espanyol i, de forma molt especial, doni el seu suport perquè el municipi en qüestió pugui celebrar el més aviat possible i el mateix dia que la resta de municipis de Catalunya una consulta popular que permeti conèixer el suport dels ciutadans a la constitució de l’Estat català sobirà dins la Unió Europea.

Per cloure l’acte es va fer la lectura d’un manifest i tots els assistents van entonar el Cant dels Segadors.

Olesa de Montserrat

D’Olesa hi van participar d’una trentena de persones, en una dotzena de vehicles, que juntament amb vehicles provinents de Collbató i Esparreguera, una cinquantena en total, van desfilar per diferents carrers del municipi lluint estelades abans d’enfilar cap a Martorell.

Aquesta caravana s’emmarcava dins els actes organitzats per reclamar la independència de Catalunya, i que tindran com a acte principal una gran manifestació per la independència a Barcelona, l’11 de setembre.

Les diferents columnes de la caravana, amb més de 200 vehicles participants, es van trobar al Pont del Diable de Martorell, on es va penjar una estelada gegant. Després de penjar l’estelada, i des del Pont del Diable, l’acte va incloure l’actuació dels grallers de Collbató. Diferents personalitats també van adreçar unes paraules als presents, entre ells l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, que va assistir a la marxa com a representant de l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual forma part l’Ajuntament d’Olesa.

Molins de Rei

Diumenge a la tarda una vintena de vehicles es van donar cita a l’Av. Barcelona, lateral Sant Feliu-Molins de Rei per participar en una caravana independentista organitzada per l’ANC. Hi van participar cotxes de tot tipus i algunes motos, fent sonar el clàxon al seu pas pels diferents municipis i equipats tots ells amb estelades.

Molins formava part de la quarta columna, que a banda de El Prat, va recórrer els municipis de Cornellà, Esplugues, Sant Just, Sant Joan, Sant Feliu, Molins de Rei, El Papiol, Pallejà i Sant Andreu fins a arribar a Martorell, punt de confluència de totes les columnes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here