Dilluns va tenir lloc el Ple ordinari de l’ajuntament de Martorell. CiU amb el suport de PSC i del PP va proposar una moció alternativa, fet que comença a ser habitual en aquest tipus de discussions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n veu del portaveu d’ICV Martorell, Xavi Gómez, el grup ecosocialista, recolzat per ERC, va mostrar el seu rebuig frontal a un projecte que “s’està tramant a esquenes dels ajuntaments i de la societat”, i el rebuig a un model que “trenca amb els consens social, territorial, urbanístic i ambiental de la zona del Delta del Llobregat pel que s’ha lluitat durant molts anys”.

Gómez va defensar que “el projecte ja va començar amb mentides, ja que al principi aprofitant el dolor que estan patint moltes famílies que estan a l’atur es va vendre que portaria 260.000 llocs de treball, xifra que més endavant el propi Conseller d’Economia ha desmentit”.

El portaveu ecosocialista també va declarar que “la instal·lació d’Euroveghas produiria una afectació greu i irreversible de la recàrrega dels aqüífers del delta, una de les reserves d’aigua més estratègiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i una alteració dels aiguamolls, que es troben protegits per la Unió Europea. A més, suposaria l’eliminació de la producció agrícola d’una de les zones més fèrtils de Catalunya i l’eliminació quasi total de la zona sud del Parc Agrari del Baix Llobregat on treballen prop d’un miler de pagesos, i gairebé 2000 persones més indirectament”.

El portaveu d’Iniciativa va mostrar el seu rebuig a la possibilitat que a la comarca del Baix Llobregat o a qualsevol altre indret de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i per extensió de Catalunya, es desenvolupi el macrocomplex d’hotels, casinos i espectacles anomenat Eurovegas, per ser un projecte fonamentat en “privilegis excepcionals que s’ofereixen al capital estranger per a dur a terme activitats d’oci i de joc,  mentre l’emprenedoria i les empreses i comerços del nostre país hi estan mancats dels suports necessaris dels Governs Català i de l’Estat Espanyol per a dur a terme activitats productives, tant agrícoles com industrials”.

Xavi Gómez també va al·legar que Eurovegas, “és un autèntic atac a l’Estat de Dret”.

“Els promotors demanen modificar l’Estatut dels Treballadors, la Llei d’estrangeria, la Llei d’impost sobre la renda per als guanyadors de premis, la reducció de quotes de la Seguretat Social, expropiacions de sòl privat i cessió de sòl públic, permisos per poder fumar al recinte i per a l’entrada de menors d’edat i a ludòpates, canvis en lleis com la d’horaris comercials, la d’enjudiciament civil, la del joc o la de blanqueig de capitals”, va sentenciar.

ICV va convidar a la resta de grups i a la ciutadania a a la reflexió i a preguntar-se si per la lluita contra l’atur i la creació de llocs de treball valen tots els projectes, si els beneficis justifiquen els costos col·lectius, si hem d’analitzar el model de desenvolupament que oferim a les properes generacions, si estem avaluant la pèrdua del nostre patrimoni col·lectiu….

Contramoció presentada per CiU i PSC i recolzada pel PP

La moció presentada per CIU, i que va comptar amb el suport del PP i del PSC sobre Eurovegas reclama esperar a veure si el projecte es fa finalment al Baix Llobregat per “actuar.

Per al grup ecosocialista la moció aprovada significa “actuar quan el projecte i les negociacions ja estiguin tancades i ja no es pugui fer res per dir alguna cosa”.

Mentrestant, el PSC va tornar a mostrar la desorientació que genera el tema d’Eurovegas dins les seves files, ja que el protaveu socialista es va mostrar contrari a la instal·lació del macroprojecte a la comarca, però va rebutjar la moció presentada per ICV, i va recolzar la de CiU.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here