Les Festes comencen avui a les 20.30h i s’allargaran fins diumenge 22 de juliol a la nit

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Festa Major de Santa Magdalena és una celebració que es va recuperar fa més de dues dècades i que s’inspira en la cultura d’arrel tradicional i popular catalana, de fet, música i dansa són l’essència d’aquestes festes.

La Festa Major arrenca aquest vespre a les 20.30h amb la sortida del Cercatasques des del Casal de Cultura Robert Brillas i el Concert Jove Trast + Nit de reggae al Parc de les Esplugues.

Demà, entre d’altres activitats, l’acte més destacat és la Processó del Ferro, una de les novetats més aclamades de l’edició anterior i que enguany  torna amb el so de les gralles, els balls dels bastoners, la percussió d’Atabalats i Drums i la música de Marcel Casellas-so insistent. A meitat del carrer Montserrat, els Castellers d’Esplugues aixecaran un atrevit i emotiu pilar caminant fins a la plaça Pare Miquel, i a continuació, se celebrarà el tradicional sopar de Festa Major a la plaça Pare Miquel d’Esplugues.

El dissabte, de 10 a 14 i de 16.30 a 20 h, hi haurà jornada de portes obertes al Museu Can Tinturé i a l’exposició ‘Els edificis també respiren: espiralls de ceràmica’.

Diumenge 22 de juliol se celebrarán els actes més tradicionals, que començaran a les 8 del matí amb les Matinades. Més tard, tothom podrà sumar-se a l’anada al Memorial amb el Seguici de colles i castellers fins a la plaça Pare Miquel, on passat migdia se celebrarà una actuació castellera en record de David Carreras.

La música i les danses seran les protagonistes de la tarda, amb l’homenatge al Ginjoler, aquest petit arbre símbol de la transmissió de la cultura popular entre generacions, amb el parlament del constructor d’instruments Pau Orriols i el Ball del Ginjoler, executat per l’Esbart Vila d’Esplugues. A continuació serà el torn dels balls propis d’Esplugues, acompanyats per la Nova Cobla d’Esplugues, que sota la direcció de Marcel Casellas interpretaran els nous clàssics espluguins: Ball de Nans, Ball de Gegants, Ball de Bastons, Ball del Babau, ballada de la sardana Terra de Gegants, l’Entrada a Plaça dels Castellers d’Esplugues i el Ball Pla d’Esplugues El Babau.

Les festes es clouran el diumenge a la nit amb el Ball Parlat i Versots, a càrrec de Ball de Diables d’Esplugues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here