El grup parlamentari d’ICV-EUiA ha organitzat una Jornada parlamentària sobre Eurovegas, en la que hi han participat, entre altres,  significades personalitats de l’òrbita del PSC que es mostren contràries al macroprojecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant tot el matí, el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha desgranat els arguments en contra Eurovegas en unes jornades “que han donat veu a entitats, organitzacions i intel·lectuals” que estan en contra d’una proposta “que hipoteca el país i significa un model d’especulació i de joc”, segons els ecosocialistes i a les que han assistis un centenar de persones.

Ernest Maragall
El diputat socialista Ernest Maragall ha estat un dels participants en les jornades de rebuig a Eurovegas. Foto:ACN

Així, han comptat amb la participació de president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Carles Riba, l’urbanista Josep Maria Montaner, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, amb un representant de la Plataforma Aturem Eurovegas, Santi Demajo, l’alcalde del Prat del Llobregat, Lluís Tejedor, el filòsof i escriptor, Josep Ramoneda, el diputat del PSC i exconseller de la Generalitat, Ernest Maragall, i la cap de toxicomanies del Consorci del Parc Salut Mar, Marta Torrens i on també hi era convidat el Govern i els grups parlamentaris.

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, i el vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, han comparegut avui en roda de premsa en el marc de la Jornada parlamentària sobre Eurovegas per denunciar l’estratègia de CiU d’ocultar informació sobre la possible ubicació del macrocomplex d’oci a Catalunya.

“Pretendre que decideixi un mafiós com Sheldon Adelson sobre Eurovegas i que nosaltres posem els matisos és una aixecada de camisa i burlar-se de la democràcia”,  ha denunciat Herrera que considera el sobiranisme de CiU de “pa sucat amb oli”.

“Exigim un ple extraordinari i que CiU abans ens doni tota la informació perquè externalitzar la decisió és inacceptable democràticament”, ha dit Herrera que ha avisat que el seu grup utilitzarà tots els mecanismes perquè el ple es pugui celebrar la propera tardor.

Un ple que van demanar conjuntament amb ERC i que en la passada Junta de Portaveus es va desestimar per part de la majoria dels grups de la cambra. El secretari general d’ICV ha anunciat que la coalició que representa continuarà forçant la convocatòria d’aquest Ple i que, a més, farà tot el possible perquè la Generalitat faci pública la informació que té sobre Eurovegas.

Herrera ha assegurat que és “absolutament fals” que tots els alcaldes de la zona propera on s’hauria d’instal·lar el macrocomplex d’oci hagin rebut aquesta informació, tal com va apuntar aquest passat dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. “Preguntin-li a l’alcalde del Prat de Llobregat” (l’ecosocialista Llúís Tejedor), ha demanat. La decisió final sobre Eurovegas no només no l’hauria de prendre el president de l’empresa promotora, “l’investigat per corrupció als EUA”, Sheldon Adelson, sinó que hauria de debatre’s tant al Parlament com al territori.

Joan Herrera, Jordi Miralles i Josep Pérez Moya, entre els assistents a les jornades de rebuig d'Eurovegas que s'han fet aquest divendres al Parlament. Foto:ACN

El líder d’ICV-EUiA ha afirmat que si el conjunt de ciutadans conegués el projecte CiU “no tindria la majoria del país al darrera”. Fins i tot ha lamentat que cap representant del Govern o de la federació nacionalista hagi participat en les jornades de debat que ha organitzar ICV-EUiA aquest divendres al Parlament. “No han acceptat venir a dialogar i a donar la informació perquè si s’expliquessin se’ls cauria la cara de vergonya”, ha destacat.

“Sobiranisme no és deixar les decisions de país  als poderosos, al negoci i a un personatge que està investigat per la justícia”, ha criticat Herrera que ha advertit que voler portar el macrocasino a Catalunya implica voler sortir de la crisi reproduint el model que l’ha creat i ha denunciat que Eurovegas “atiarà les ludopaties” i “canviarà el model de país”. Per això, el secretari general d’Iniciativa ha desitjat que finalment ni Barcelona ni Madrid acabin acollint aquesta infraestructura: “el mal que no vull per a Catalunya tampoc el vull per a Madrid”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here