L’alcalde i primer secretari del PSC, Pere Navarro, no ha estat present a la votació per motius personals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l PSC de Terrassa ha rebutjat la construcció d’Eurovegas a la ciutat però ha evitat pronunciar-se sobre la viabilitat del complex en d’altres zones de Catalunya. ICV-EUiA, socis de govern del PSC a l’Ajuntament, havia presentat una moció inicial en què demanava el rebuig del complex a Terrassa i a qualsevol altre lloc de  l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els socialistes, però, han aconseguit incorporar unes esmenes gràcies al PP amb l’objectiu de “centrar el debat a Terrassa”.

L’alcalde i primer secretari del PSC, Pere Navarro, no estava al ple en el moment de discutir aquesta moció. Havia marxat feia estona al·legant motius personals.  La regidora del PSC Carme Labòria ha explicat que les esmenes tenien l’objectiu de “centrar el debat a Terrassa”. ICV-EUiA, socis de govern, no han estat d’acord en incorporar aquestes esmenes al text. Finalment, però, s’han acabat acceptant amb els vots favorables del PSC i del PP. Els ecosocialistes i CiU hi han votat en contra.

D’aquesta manera, la resolució definitiva només ha rebutjat la construcció del complex a Terrassa i ha evitat el debat sobre la possiblitat de que es dugui a terme o no, a algun altre indret de Catalunya. Aquest text ha tirat endavant amb els vots del PSC i ICV-EUiA, l’abstenció del PP i els vots en contra de CiU. La regidora d’ICV-EUiA, Eva Herrero, ha justificat el vot favorable del seu grup a la moció definitiva per “responsabilitat”. En aquest sentit, ha acusat els socialistes d’evitar un posicionament clar sobre la viabilitat d’Eurovegas en qualsevol lloc de Catalunya, en clara referència al Delta del Llobregat.

Eurovegas no es farà a Terrassa

El president del grup municipal de CiU, Josep Rull, ha aprofitat l’ocasió per manifestar que “els dos socis de govern són incapaços de posar-se d’acord”. Rull ha assegurat que Eurovegas no vindrà a Terrassa en cas que el complex es faci a Catalunya.

Ha explicat que el Govern va plantejar 10 possibles ubicacions per acollir el complex, entre les quals hi havia la ciutat de Terrassa. Tot i així, ha indicat que totes les opcions se situen al Delta del Llobregat.

Carme Labòria, del PSC, ha retret a Rull que la Generalitat plantegés estudis urbanístics a Terrassa sense informar-ne a l’Ajuntament. En aquesta línia ha retret la manca de transperència del Govern en tot aquest procés. Des del PP, Alex Rodríguez ha explicat que “troba molt malament” que la Generalitat no informés l’Ajuntament. De totes maneres, ha explicat que el seu partit vol estar d’acord sempre amb la generació de llocs de treball.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here