En un context de retallades i manifestacions, el president defensa el “sentit de l’anticipació” en invertir en FP, que no té “res a veure amb l’economia especulativa”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat, Artur Mas, ha recalcat aquest divendres l’aposta del Govern per la FP. I ho ha dit tot fent referència al context actual de protestes contra les mesures d’austeritat del govern espanyol. “A més a més de l’austeritat de les retallades, en part obligades, i de la reacció al carrer”, ha declarat Mas, hi ha “l’aposta rotunda del Govern de Catalunya de cara a la formació professional”. I aquesta és una inversió, ha dit, “a llarg termini”, que no té “res a veure amb l’economia especulativa”.

El president ha fet aquestes declaracions en una visita a les obres del futur centre per a la formació de professionals de l’automoció, a tocar de la planta de Seat a Martorell. “En aquest país hi ha gent que fa coses”, ha destacat Mas en l’acte. I ha emmarcat aquesta gent que fa coses en els dos extrems, de retallades i de protestes, que marquen el context actual.

“Estem en èpoques d’austeritat, reduccions de pressupostos i retallades; ho veiem ahir en el Congrés dels Diputats a Madrid; de protestes al carrer, perquè hi ha molta gent disconforme amb aquestes polítiques tot i que també hi ha molta gent que entén que és el camí que s’ha de seguir”, ha recordat.

Però “a més a més de l’austeritat de les retallades, en part obligades; i de la reacció al carrer, a més a més hi ha coses com la que estem fent: l’aposta rotunda del Govern de Catalunya de cara a la formació professional i la formació professional evolucionada en la línia d’un model dual”, ha destacat el president. I, en aquest sentit, ha subratllat també que aquesta aposta per la formació professional és una inversió que té “visió de llarg termini, i per tant res a veure amb l’economia especulativa; això no és fer avui per guanyar demà”.

Mas també ha volgut recalcar que Catalunya s’ha avançat en fer evolucionar aquesta formació professional cap a un model dual, on la part teòrica i formativa als centres es complement amb pràctiques a les empreses. “Ara a Madrid diuen que legislaran i a Catalunya ja ho estem fent”, implementar aquest model, ha recalcat el president, tot afegint que “aquest sentit de l’anticipació i d’avançar-nos és clau en uns moments en què el que es necessita és fer aquelles coses que serveixin al model productiu”.

El president ha recalcat, finalment, la crescuda d’estudiants de FP en els darreres dotze anys: el 2000 hi havia 60.000 alumnes en aquesta oferta formativa al país, i aquest curs vinent 2012-13 seran 110.000, més 20.000 que faran FP a distància, ha recalcat Mas.

Signatura del conveni. Foto:ACN

El president ha fet aquestes declaracions després de visitar les obres per construir el futur centre de formació de professionals de l’automoció que s’està erigint a tocar de la planta de Seat a Martorell. Es tracta d’un vell projecte de les administracions de la zona, com els ajuntaments, i de la indústria del sector, amb Seat al capdavant.

Els representants d’aquestes institucions públiques i privades han aprofitat la visita per signar un conveni de col·laboració en el futur centre, que esperen posar en marxa el curs 2013-14 i que tindrà 9.249 metres quadrats de superfície útil. L’està construint una UTE en terrenys cedits per Seat i per l’Ajuntament de Martorell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here