Demà aquesta ciutat costanera del Baix Llobregat presentarà la seva candidatura com a Ciutat Europea de l’Esport 2013 en el Saló de Plens de l’Ajuntament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]H[/dropcap]o farà aprofitant que el Comitè d’Avaluació de l’Association for European Capitals and Cities of Sport (ACES) es troba de visita a Castelldefels durant 3 dies, des del diumenge 22 al 24 de juliol, per conèixer les principals instal·lacions esportives i com es viu l’esport a la ciutat.

La Ciutat Europea de l’Esport és una designació que busca que les administracions locals compleixin un paper fonamental i decisiu en l’elaboració d’una política esportiva que contribueixi a millorar el nivell general de salut dels habitants d’un país, a través de la cultura de la salut i l’exercici físic.

Castelldefels és una ciutat amb vocació esportiva. La pràctica d’esports dels seus habitants està molt per sobre de la mitjana de Catalunya i Espanya. A més, compta amb instal·lacions que la distingeixen de manera singular, com el Canal Olímpic que va acollir diverses competicions als Jocs Olímpics de Barcelona 92, o les instal·lacions esportives a la platja, que permeten jugar a futbol platja, vòlei platja, hoquei platja o handbol platja.

També compta amb una recent inaugurada zona esportiva dedicada a la pràctica del kite-surf, esport aquàtic que figura dins les disciplines olímpiques, inaugurada el passat 12 de juliol. La 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Anna Maria Pérez (CiU), va explicar que la nova zona multiesportiva neix arrel del contacte amb les diverses entitats esportives de Castelldefels.

“Somiàvem amb una gran zona on practicar l’esport a la platja. És una veritable emoció poder inaugurar una zona com aquesta en un context de forta crisi, era un compromís d’aquest equip de govern i avui, amb lletra majúscula, podem dir que Castelldefels és una ciutat turística esportiva”, va declarar durant la inauguració del complex.

En cas d’aconseguir aquesta distinció, Castelldefels la compartiria amb Lorca i Estepona, que ja han estat designades Ciutat Europea de l’Esport a Espanya per a l’any 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here