S’ha publicat l’informe sobre les dades del Observatorio contra la violencia doméstica y de género del Consejo General del Poder Judicial per als partits judicials corresponents a la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant el primer trismestre d’enguany, els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 465 denúncies 84,3% de les quals van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista. El nombre d’homes condemnats ha estat de 19, el d’absolts també 19.

Durant el trimestre es van registrar 105 assumptes civils d’ingrés directe que representaven el 11,3% dels registrats en el conjunt de Catalunya. Els principals assumptes civils són els divorcis no consensuats i la custòdia de fills menors no matrimonials no consensuats.

El nombre d’assumptes penals d’ingrés directe registrat durant el trimestre va ser de 714,representant el 11,9% del total del conjunt de Catalunya. Es van registrar 40 faltes i 651 delictes als partit judicials del Baix Llobregat. Les lesions i maltractaments han estat els delictes més registrats (el 86,3% del total de delictes).

Es van iniciar 120 ordres de protecció, 117 incoades a instància de la víctima de violència masclista. Més de la meitat de les ordres de protecció van ser adoptades (53,3%). El 74,2% de les víctimes de violència masclista a les que se’ls va activar una ordre de protecció eren majors d’edat i de nacionalitat espanyola. El 65,8% dels agressors als que s’ha aplicat una ordre de protecció havien mantingut una relació afectiva amb la víctima: 15,8% eren ex cònjuges i el 50% ex relació afectiva.

Els assumptes civils d’ingrés directe disminueixen en el conjunt de Catalunya (-6,4% respecte el quart trimestre) mentre que en els partits judicials de la comarca continuen augmentant (20,6% més).

Augmenten els assumptes penals d’ingrés directe en els partits judicials de la comarca respecte l’anterior trimestre (5,4%) mentre en el conjunt de Catalunya disminueixen en un -3,3%. I el mateix amb el nombre d’ordres de protecció interposades, mentre augmenta el pes de les ordres de protecció denegades.

1 COMENTARI

  1. Potser té quelcom a veure que la Comidsaría de martorell fa detencions i.legals i les jutges de VIDO se estan denunciant contínuament per a prevaricar en els seus processos. Belen Pilo Guatierrez ya va ser expulsada de la carrera judicial, el comisari destituit i aquest estiu em consta que hi hauràn mes denuncies contra Mossos y Jutges per prevaricar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here