Aquests dos municipis han votat diverses mocions als seus plens municipals sobre Eurovegas. El resultat ha estat el posicionament contra el macroprojecte per part de Sant Pere de Ribes, mentre a Sant Vicenç dels Horts s’ha aprovat una moció que no s’hi oposa obertament

Sant Vicenç dels Horts

Al ple de l’Ajuntament d’aquest mes de juliol es van presentar dues mocions sobre el tema “Eurovegas”. Una, la presentada per ICV i ERC-Junts per Sant Vicenç en termes d’oposició frontal; l’altra, la presentada pel PSC de Sant Vicenç, que demana conèixer el projecte abans de posicionar-se.

Malgrat que els dos partits promotors de la moció contrària a Eurovegas formen part del govern municipal -ERC n’ostenta l’alcaldia-, la moció aprovada va ser la del PSC, ja que va rebre el suport de la resta de forçes polítiques del consistori, CiU i PP.

Així, es va aprovar la moció presentada per el PSC de Sant Vicenç dels Horts, en la que es diu que abans de posicionar-se a favor o en contra de qualsevol projecte, primer cal tenir la informació, cal conèixer el projecte. Aquesta ha estat la tònica habitual a les votacions que s’han realitzat arreu del Baix Llobregat últimament, com per exemple al Consell Comarcal, en que els socialistes han presentat mocions demanant més informació per poder posicionar-se, confrontant amb les habituals mocions contràries a l’instal·lació d’Eurovegas al Baix Llobregat, que han presentat tant ICV-EUiA com ERC.

Per defensar la moció contrària a Eurovegas, Oriol Junqueras (ERC), alcalde de la ciutat, va esgrimir diversos arguments per defensar el no al macroprojecte, entre ells el fet que “els beneficis que generen aquest tipus de negocis vinculats al joc, es concentren en molt poques mans”, com és el cas de Las Vegas Sands, o de CIRSA, va recordar Junqueras. “La família propietària de CIRSA és el primer patrimoni familiar de Catalunya” va puntualitzar.

Sant Pere de Ribes

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes instarà el Govern a què abandoni “qualsevol proposta que afavoreixi la implantació” d’una instal·lació com la que ha plantejat el magnat Adelson al Baix Llobregat.

Així li ha encomanat la majoria del ple (PSC, ICV-EUiA i UM9-CUP) a partir d’una moció dels ecosocialistes que no ha rebut el suport ni del PPC ni de CiU-ViA, que creu que cal sentir la proposta per la situació econòmica que té el país, alhora que defensa que es faci amb equilibri entre les necessitats del projecte, dels ciutadans i del país, un fet que la formació CiU-ViA creu que “el Govern sabrà fer”.

La moció també rebutja l’Eurovegas per estar fomentat en “privilegis excepcionals”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here