La construcció de la instal·lació ha costat més de 10 milions d’euros

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’aeroport de Barcelona ha posat en funcionament aquest dijous al matí la nova torre de control sud per auxiliar el servei de control de la zona de la plataforma. La construcció de la instal·lació, de la que s’ha encarregat l’empresa FFC Construcción S.A., ha costat un total de 10.268.110 euros.

A més, la instal·lació de l’equipament ha precisat d’una inversió de 4 milions d’euros. L’edifici consta de dues parts: una torre cilíndrica de més de 44 metres d’alçada, que conté la torre de control i les seves instal·lacions, i un edifici auxiliar baix que conté la sala d’equips.

A partir d’ara, es controlaran les zones més pròximes a la T1 i part de la T2 a causa de la ubicació de la nova torre, contribuint així a l’optimització dels moviments de les aeronaus per la zona de la plataforma.
D’altra banda, està previst que a partir de setembre els operadors del Servei de Direcció de Plataforma (SDP) facin la seva feina des d’aquesta torre. D’aquesta manera, el servei serà prestat per personal de Navegació Aèria a través del seu servei de trànsit aeri d’aeròdrom.

L’SDP s’encarrega d’ordenar el moviment d’aeronaus a la plataforma, des de les posicions d’estacionament fins als carrers de rodatge i a l’inrevés però no s’encarrega de controlar, sinó que és un servei aeroportuari que es presta a les torres properes a la terminal des d’on es visualitza tota la plataforma. A més, els seus operadors proporcionen als pilots informació i instruccions similars a les que rebien fins ara dels controladors de trànsit aeri per a aquest tipus de maniobres.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here