Una cinquantena d’activistes s’han manifestat contra Eurovegas i han reivindicat l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]hir al migida una cinquantena d’activistes de la plataforma “Aturem Eurovegas” es va reunir davant del Mercat de la Boqueria, a Barcelona, per expressar el seu rebuig a la instal·lació d’Eurovegas al Baix Llobregat.

Els membres de la plataforma van acabar la seva marxa de protesta a la plaça de Sant Galdric, l’indret de la Boqueria on una desena de pagesos del Baix Llobregat mantenen parades des de fa generacions. Allí, van reivindicar l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat, una agricultura que permet abastir la capital i el seu entorn de productes pròxims i de qualitat.

“Hi venia la meva besàvia; va passar al meu avi, al meu pare, i ara vinc jo”, explica Bartomeu Viusà, de Sant Climent de Llobregat, que ven els productes que conrea als seus camps de Viladecans al mercat de la Boqueria. La llicència només pot passar als seus hereus: no és permès transferir-la a tercers, explica Viusà.

“És un activitat que, si ve l’Eurovegas, hem d’abandonar”, lamenta el pagès. Si el macrocomplex d’oci i joc s’instal·la en terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat, “el nostre modus vivendi desapareixeria i hauríem de plegar”, vaticina Viusà.

Joan Castany, membre de la plataforma “Aturem Eurovegas” i pagès al Prat i Viladecans va acusar “els governants” d’estar donant masses facilitats a Shledon Adelson, el promotor d’Eurovegas, i de continuar “tot el tema del totxo enlloc de facilitar que entrin nous pagesos i creïn llocs de treball”. Segons l’agricultor, “la pagesia sí que té futur, però hi ha d’haver més suport”.

“Si hi hagués suport per part dels governants, gent jove que vol entrar també s’apuntaria”, segons  Castany. “En canvi ara no està ajudant tota aquesta gent jove, estan augmentant tota l’especulació amb les terres, si es compren, si no es compren, si es venen més cares o més barates”, lamenta l’agricultor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here