Sant Esteve Sesrovires aprova el seu pressupost prioritzant el suport a la infància i a la gent gran depenent

Sant Esteve Sesrovires aprova el seu pressupost prioritzant el suport a la infància i a la gent gran depenent

El pressupost municipal va ser aprovat amb els vots favorables de PSC i Entesa, l’abstenció del PP i els vots en contra d’Arases i CiU

Sant Esteve Sesorivres ha aprovat el pressupost municipal per al 2012 amb criteris basats, principalment, en l’ajust de la despesa als ingressos disponibles, la reestructuració dels serveis i la priorització del suport a les persones, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Així, han augmentat els recursos destinats a la petita infància i la gent gran depenent.

Donat el context econòmic actual i la progressiva reducció dels ingressos, especialment accentuada durant l’any passat, el pressupost que s’ha aprovat s’eleva a 10.632.860 euros. L’ajust en la despesa es tradueix en una reducció del 20%, tret dels àmbits de Benestar Social i d’Educació.

El pressupost contempla l’augment de la dotació destinada a les llars d’infants, donat que l’Ajuntament cobrirà una part del cost de les places que deixa d’aportar la Generalitat amb l’objectiu que repercuteixi el mínim possible a les famílies. I en el cas de Benestar Social, es redistribueixen els ajuts tenint en compte les necessitats observades i s’amplien els ajuts d’urgència social, bàsicament per aportacions al banc d’aliments o per les ajudes a la Llei de la Dependència.

Amb l’adopció d’aquestes mesures manifestem el nostre compromís d’adaptar la realitat pressupostària, sense perdre de vista el model de suport i d’atenció a les famílies i a les persones, i de mantenir la línea de treball ja iniciada en la promoció econòmica i social del municipi”, afirmen des de l’equip de govern de PSC-Entesa.

Pel que fa al capítol de personal, no es renoven els contractes temporals, s’han eliminat pagaments de determinades indemnitzacions de càrrecs electes i s’ha rebaixat els salaris dels càrrecs de confiança amb retribucions més elevades. Pel que fa als serveis, s’està treballant en una reestructuració de les prestacions per tal de reduir-ne el cost, sense optar per l’augment de la taxa.

El pressupost, aprovat amb els vots favorables de PSC i Entesa, l’abstenció del PP i els vots en contra d’Arases i CiU, conté també una important disminució de les aportacions de l’Ajuntament al Patronat Municipal i a l’Organisme Autònom de Gestió d’Instal·lacions Esportives Municipals. L’Ajuntament deixarà d’aportar a aquests ens prop d’1.200.000 euros.

Comentaris (1)

  • albert

    no estic tant segur de l’informacio adal esmentada… a sant esteve han tencat una de les dues llars d’infants que tenien, han fet fora la meitat de la plantilla de nestres

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt