El pressupost municipal va ser aprovat amb els vots favorables de PSC i Entesa, l’abstenció del PP i els vots en contra d’Arases i CiU

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]S[/dropcap]ant Esteve Sesorivres ha aprovat el pressupost municipal per al 2012 amb criteris basats, principalment, en l’ajust de la despesa als ingressos disponibles, la reestructuració dels serveis i la priorització del suport a les persones, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Així, han augmentat els recursos destinats a la petita infància i la gent gran depenent.

Donat el context econòmic actual i la progressiva reducció dels ingressos, especialment accentuada durant l’any passat, el pressupost que s’ha aprovat s’eleva a 10.632.860 euros. L’ajust en la despesa es tradueix en una reducció del 20%, tret dels àmbits de Benestar Social i d’Educació.

El pressupost contempla l’augment de la dotació destinada a les llars d’infants, donat que l’Ajuntament cobrirà una part del cost de les places que deixa d’aportar la Generalitat amb l’objectiu que repercuteixi el mínim possible a les famílies. I en el cas de Benestar Social, es redistribueixen els ajuts tenint en compte les necessitats observades i s’amplien els ajuts d’urgència social, bàsicament per aportacions al banc d’aliments o per les ajudes a la Llei de la Dependència.

Amb l’adopció d’aquestes mesures manifestem el nostre compromís d’adaptar la realitat pressupostària, sense perdre de vista el model de suport i d’atenció a les famílies i a les persones, i de mantenir la línea de treball ja iniciada en la promoció econòmica i social del municipi”, afirmen des de l’equip de govern de PSC-Entesa.

Pel que fa al capítol de personal, no es renoven els contractes temporals, s’han eliminat pagaments de determinades indemnitzacions de càrrecs electes i s’ha rebaixat els salaris dels càrrecs de confiança amb retribucions més elevades. Pel que fa als serveis, s’està treballant en una reestructuració de les prestacions per tal de reduir-ne el cost, sense optar per l’augment de la taxa.

El pressupost, aprovat amb els vots favorables de PSC i Entesa, l’abstenció del PP i els vots en contra d’Arases i CiU, conté també una important disminució de les aportacions de l’Ajuntament al Patronat Municipal i a l’Organisme Autònom de Gestió d’Instal·lacions Esportives Municipals. L’Ajuntament deixarà d’aportar a aquests ens prop d’1.200.000 euros.

1 COMENTARI

  1. no estic tant segur de l’informacio adal esmentada… a sant esteve han tencat una de les dues llars d’infants que tenien, han fet fora la meitat de la plantilla de nestres

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here