Des d’avui i fins dilluns al vespre se celebra la Festa Major de Sant Just Desvern, amb activitats per a tots els públics

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a coordinació de totes les activitats que se succeïran en els propers dies ha estat a càrrec d’El Nucli, un grup de joves del municipi que neix de les entitats, però està format per una dotzena de persones que, a títol individual i en col·laboració amb l’Ajuntament, organitzen la Festa Major.

Un dels objectius d’El Nucli és oferir una festa plural i per a tot el poble; en aquest sentit, també volem aconseguir implicar més entitats”, explicava Just Fosalva, membre del grup, en declaracions a Ràdio Desvern.

La Festa Major de Sant Just costarà aquest any 47.000 euros, un 10% menys que en l’edició anterior. Els organitzadors asseguren que han intentat suplir la reducció del pressupost amb activitats que no suposin una gran despesa.

El pregó de Ricardo Bofill, arquitecte i veí de Sant Just Desvern, avui a les 20h donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Just Desvern. Les activitats, però, començaran al matí a la Plaça Verdaguer, on els més petits podran divertir-se amb jocs populars, tallers, contacontes i unes Olimpíades Pageses organitzades per l’esplai Ara Mateix. La festa acabarà, desprès del tradicional sopar popular, amb el concert de Rumb al Bar.

Demà les activitats es concentraran a la tarda, amb les barraques i jocs per a totes les edats al Camp de Futbol, partits de futbol tant per grans com petits, la passejada literària de l’estiu i l’itinerari per bars del poble per pendre begudes i tapes en el marc de l’activitat “Quina barra!”. La nit serà llarga, amb el concert de la Màlaga, de Funky Pugui i la sessió de DJ Chica Barata.

El dissabte 4 d’agost infants i joves podran adquirir noves habilitats fotogràfiques i alhora descobrir indrets desconeguts o sorprenents de Sant Just Desvern amb el safari fotogràfic. Per participar-hi cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a promocioeconomica@santjust.cat. La Gimcana de Blaus i Grocs serà la protagonista de la tarda; i l’arrossada popular, la de la nit.

El diumenge al matí serà jornada de portes obertes a la piscina exterior del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua i al vespre hi haurà una sessió de cinema a la fresca amb el passi de la pel·lícula “Les aventures de Tintín: el secret de l’Unicorn”, d’Steven Spielberg i Peter Jackson.

El darrer dia de Festa Major, el dilluns 6 d’agost, comptarà amb un espectacle de titelles, la ballada gegantera acompanyada del Grup de Gralles i Tabals de Sant Just Desvern, la ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos i l’espectacle de carrere “Caravan”, de la Companyia Tot Circ. La Festa Major es clourà amb el Drac de Sant Just, els Dimonis Apagallums de Camablanca i Boc de Biterna i la cantada d’havaneres amb el grup Barca Mitjana.

Es pot consultar el programa complet de la Festa Major de Sant Just Desvern, així com els horaris de totes les activitats, a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here