Andrea Fuentes i la seleccionadora Anna Tarrés, en natació sincronitzada, i els paralímpics Jesús Collado i Ignacio Ávila aspiren a aconseguir medalles

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a nedadora espluguenca Andrea Fuentes ha demostrat que és una opció real de medalla per als Jocs Olímpics de Londres, a les proves de natació sincronitzada. Als europeus celebrats a Eindhoven, Andrea va participar de les 4 medalles aconseguides per la selecció espanyola, entrenada per la també espluguenca Anna Tarrés. Va aconseguir dues medalles d’or (equips i combo) i dues de plata (sol i duo). Només dues proves són olímpiques: duo i combo.

La cita ara és amb els Jocs Olímpics de Londres 2012 on Fuentes i Tarrés, i la resta de l’equip espanyol de natació sincronitzada, esperen aconseguir uns molt bons resultats. Les finals es disputaran avui (la de duos) i el divendres dia 10 (per equips).

D’altra banda, Esplugues compta amb uns altres dos esportistes d’elit que estaran presents als Jocs Paralímpics. El nedador Jesús Collado, natural d’Esplugues, i l’atleta Ignacio Àvila, resident a la ciutat. Collado lluitarà, el 4 de setembre, per revalidar la posició com a millor nedador en els 400 m lliures categoria S9 que li han atorgat els seus ors de Sidney, Atenes i Pequín. “Vull lluitar per la medalla d’or, encara que sé que és més difícil que mai, però, si més no, vull creure-m’ho i he entrenat al màxim”. El nedador espluguenc també té previst competir en 100 m papallona, el 30 d’agost, i en 100 m esquena, el dia 31. Els seus últims èxits confirmen les seves possibilitats en les paraolimpíades: 2 plates a l’Europeu de 2009, 3 plates i 1 bronze al Mundial del mateix any i 1 plata al Mundial de 2010.

Per la seva banda, Ignacio Àvila, plata a Sydney 2000 i bronze a Pequín 2008, aspira a “colar-me a les finals” i competir per una medalla en els 1.500 m T-13 i els 800 m T-12, els dies 4 i 5 de setembre, respectivament. “Sé que serà dur, perquè hi ha esportistes molt forts, però fa 3 anys que em preparo a fons, dedicant-me només a l’esport”. Els seus resultats fins al moment, plata i bronze al Mundial d’Atletisme Paralímpic 2011 i el recent bronze al Campionat de Catalunya absolut, prometen victòries a Londres.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here