Ahir es va realitzar una concentració de protesta contra la multa al veí de Molins Enric Piera, que podria haver de pagar entre 300 i 30.000 euros perquè Interior considera que va liderar el tall a la N-340 per part d’un piquet durant la vaga general

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]Q[/dropcap]uan Enric Pierra va tornar de vacances, fa unes setmanes, es va trobar una notificació: el Departament d’Interior li havia obert un expedient el 10 de juliol perquè considera que va ser el líder d’una manifestació no autoritzada en la darrera vaga general, el 29 de març. Aquesta protesta va tallar el trànsit de la N-340 al pont de Molins i ara Piera podria haver de pagar entre 300 i 30.000 euros per una infracció greu de la llei de seguretat ciutadana. Dilluns una quarantena de persones, entre ells membres del grup ‘motards independentistes’ i militants i regidors de la CUP, dos grups als quals pertany Piera, es van concentrar a les portes del consistori en suport seu. El director general d’Administració de Seguretat, Andreu Martínez, va decretar el passat 10 de juliol l’obertura de l’expedient contra Piera arrel d’una denúncia elaborada per agents dels Mossos d’Esquadra el passat 29-M.

Aquell dia Piera, que en les passades eleccions va ocupar el 17è lloc a la candidatura de la CUP, el principal grup a l’oposició molinenca, va participar en una concentració a la plaça de la Vila de Molins amb unes 200 persones, segons l’expedient. Després els concentrats van iniciar una marxa pels carrers de la vila que va acabar al pont sobre el Llobregat de Molins, a la carretera N-340. Allà els manifestants van tallar el trànsit entre tres quarts menys cinc d’una i la una de la tarda. La normalitat va ser restablerta a un quart de dues, sempre segons l’expedient.

“Ni la concentració ni la posterior manifestació a què fa referència aquest expedient no havien estat comunicades a l’Administració”, recorda aquest document, que també constata que el tall “va ocasionar retencions”.

“De la informació que consta a l’expedient es desprèn que el senyor Enric Piera va tenir un paper molt rellevant en l’organització i desenvolupament de la concentració i manifestació”, afegeix, tot assenyalant que “era la persona que va exercir d’interlocutor amb els agents policials” i la que “durant tot el recorregut i mitjançant un megàfon, donava indicacions a la resta de participants de la manifestació”.

Per tant, el departament considera que Piera pot ser considerat l'”organitzador i promotor de la concentració i posterior manifestació” no autoritzades. I tipifica aquesta protesta no autoritzada que va afectar el trànsit com una falta greu de la llei de seguretat ciutadana del 1992, que preveu multes d’entre 300,52 i 30.050,61 euros en aquests casos. “Concorren circumstàncies que justificarien que l’import de la sanció fos superior al mínim previst per la normativa, ja que la manifestació va transcórrer per vies principals de la ciutat de Molins de Rei i per vies interurbanes com són la plaça de Catalunya i la carretera N-340, i va comportar alteracions importants en el trànsit de vehicles”, afegeix l’expedient, contra el qual ara Piera mira de recórrer.

Ell nega que fos l’impulsor del tall. De fet, assegura que els manifestants es disposaven a tallar l’AP7 que passa sota el pont, i que ell ho va evitar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here