CCOO i la UGT van repartir ahir al matí octavetes entre els turistes que arribaven a l’Aeroport del Prat explicant-los la realitat que viuen els ciutadans i ciutadanes del país que visiten

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ls sindicats continuen movilitzant-se en defensa de l’Estat del Benestar i en contra de les reformes que el Govern de Mariano Rajoy està aplicant. CCOO i la UGT subratllen que les reformes econòmiques que rebutgen tenen el seu origen a la UE i que, per tant, han de ser debatudes a nivell europeu.

Ahir al matí els sindicats van repartir octavetes en anglès, francès i alemany als turistes que arribaven a l’Aeroport del Prat. “Ciutadans i ciutadanes d’Europa: uniu-vos a nosaltres per preservar l’Estat del Benestar”, es podia llegir en les octavetes repartides per membres dels dos sindicats majoritaris entre els turistes.

Segons els sindicats, l’objectiu de la campanya informativa és explicar als turistes que arriben a Catalunya la realitat que viuen els ciutadans i les ciutadanes que viuen al país que visiten, “alertant-los de les fal·làcies que el govern del Partit Popular explica a Europa sobre el que està succeint aquí”.

“Volem donar a conèixer a les persones que venen aquí de vacances quina és la nostra situació, però també perquè reflexionin sobre quina és la seva situació, perquè necessàriament la sortida a l’actual crisi mantenint el model social europeu ens compet a tots. Ens compet als catalans i catalanes i  compet també als ciutadans europeus, amb els quals en els propers mesos haurem de lluitar conjuntament per exigir a la Unió Europea més unió política, més unió econòmica i més unió fiscal”, afirma Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO.

CCOO i laUGT han defensat que les reformes econòmiques imposades per la UE per lluitar contra la crisi, a les quals ells s’oposen, tenen una arrel europea i, per tant, cal lluitar contra elles també a nivell europeu.

“Crec que ha arribat l’hora de fer un gran bloc al sí de la Unió Europea per aturar aquestes reformes que empobreixen Europa, que arruinen el nostre país en  aquests moments, que estan arruinant Itàlia, que han arruinat Portugal i han arruinat Grècia i Irlanda”, afirma Josep Mª Álvarez, secretari general de la UGT.

Segons els líders sindicals els turistes han mostrat “una receptivitat positiva i una mostra de solidaritat” durant el repartiment de les octavetes informatives, fet que els esperança de cara a finals d’any: llavors, després de mirar d’impulsar un referèndum a l’Estat sobre les retallades del govern espanyol, ha avançat el líder de CCOO, els sindicats miraran d’impulsar “algun tipus de mobilització a nivell europeu”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here