Així ho ha afirmat Josep Maria Álvarez, el seu secretari general, en un acte organitzat per les juventuts del sindicat, Avalot

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a UGT s’ha sumat a la llista d’entitats i partits que s’oposen a la possibilitat que el macro-complex de casinos conegut com Eurovegas s’instal·li al Delta del Llobregat, en terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Ahir al matí membres d’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya van fer una plantada simbòlica en un camp de Sant Boi de Llobregat en desús que els sindicalistes van ocupar breument. L’objetiu de l’acció era denunciar l’atur i la precarietat laboral juvenil i rebutjar el projecte promogut pel magnat nord-americà Sheldon Adelson.

“L’especulació no ens ha portat enlloc; és més, tot el que estem patint en aquests moments és una conseqüència de l’especulació, i Eurovegas és una gran especulació”, ha declarat Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT.

Per Álvarez un complex d’oci i joc com Eurovegas “no és una activitat que sigui el centre de les aspiracions del sindicat” i ha subratllat que la formació que dirigeix “vol una millora de la qualitat del turisme, però sobretot una millora de la qualitat del sistema productiu”. En aquest sentit, Álvarez ha descartat l’argument que defensa Eurovegas al·legant la creació de llocs de treball.

“No volem llocs de treball de 600 euros; no volem llocs de treball que no tinguin unes condicions d’horari dignes”, ha recalcat el sindicalista.

L’acte ha servit també per reivindicar la importància del Parc Agrari del Baix Llobregat i de la seva pagesia, claus per a la sobirania alimentària en l’entorn metropolità. En aquest sentit, el líder sindical ha denunciat que les contínues especulacions amb el futur dels terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat impedeixen a molts pagesos desenvolupar la seva feina. “Hi ha pagesos que estaven aquí guanyant-se la vida i que se l’han hagut de deixar de guanyar perquè hi ha la possibilitat que aquí es faci una gran especulació”, ha lamentat Álvarez.

En l’acció han participat líders sindicals del Baix Llobregat que, alhora, són regidors del PSC en consistoris de la comarca. En els darrers mesos els grups municipals socialistes d’Ajuntaments com Sant Boi, Viladecans, Cornellà, Sant Joan Despí, el Prat, Molins de Rei i Sant Vicenç els Horts han al·legat que no tenien cap postura sobre Eurovegas perquè encara no disposaven de prou informació sobre el projecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here