Prop de la meitat dels municipis de la comarca se situen per sobre de la mitjana de Catalunya pel que fa a la recollida selectiva dels residus generats a les llars

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha fet públiques les dades referents a la recollida selectiva dels residus municipals, és a dir, la separació dels residus que els ciutadans i ciutadanes de la comarca realitzen a casa per després ser reciclats.

La bona notícia és que 13 municipis del Baix Llobregat se situen per sobre de la mitjana de Catalunya, que fou del 41% l’any 2011. Això significa que en aquests municipis la ciutadania ha separat selectivament per al seu reciclatge més del 41% del total de residus generats a les seves llars. Els municipis de la comarca que se situen per sobre de la mitjana catalana són Collbató, Corbera de Llobregat, Sant Just Desvern, Martorell, Torrelles de Llobregat, Papiol, Begues, Esparreguera, Pallejà, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Esteve Sesrovires i Sant Vicenç dels Horts.

Entre aquests cal destacar Collbató, la localitat de la comarca que més residus separa per al seu reciclatge. En concret, al 2011 es van separar selectivament el 84% dels residus municipals generats, fet que suposa un increment de 36 punts respecte a l’any 2010 i converteix el municipi baixllobregatí en el 16è municipi de Catalunya que més residus separa selectivament.

Les dades mostren com la recollida selectiva avança de forma desigual en la comarca, ja que en comparació amb l’any anterior, la meitat dels municipis han incrementat el seu percentatge de residus recollits selectivament però l’altra meitat l’han disminuït. Entre els que més han incrementat el percentatge de residus separats a les llars destaquen La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Martorell i Castellví de Rosanes. I entre els municipis on la recollida selectiva ha fet un pas enrere més gran es troben Cervelló i Vallirana.

La mitjana de recollida selectiva del Baix Llobregat es situa, al 2011, en el 38% dels residus generats a les llars, igual que l’any anterior. Tot i que es tracta d’un volum prou important de residus separats, se situa una mica per sota de la mitjana de Catalunya, que es troba actualment en el 41%.

Hi ha municipis, però, que estan quasi a punt de situar-se al nivell de la resta de Catalunya pel que fa la selecció de residus municipals. És el cas de Sant Feliu de Llobregat, Vallirana, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Andreu de la Barca.

Els municipis baixllobregatins que no arriben a la mitjana catalana i que han de fer un major esforç per seguir incrementant la separació de residus en els propers anys són Santa Coloma de Cervelló, Cervelló, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Cornellà, Castellví de Rosanes, Gavà i La Palma de Cervelló.

Olesa de Montserrat i Abrera són els municipis de la comarca que menys residus separen per al seu reciclatge, en concret el 25% i el 19% respectivament, dades molt allunyades de la mitjana tant de la comarca com de Catalunya.

residus-baix-llobregat-2011

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here