El consistori ha signat una modificació del contracte amb l’empresa que gestiona els serveis de neteja. L’acord, que entra en vigor a partir de setembre, recull una reducció del 20% del seu cost, per a un període de 16 mesos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Esteve ha signat una modificació del contracte amb l’empresa que gestiona els serveis de neteja viària i de recollida, reciclatge i tractament de residus al municipi, Fomento de Construcciones i Contratas. L’acord, que entra en vigor a partir del mes de setembre, recull un ajust en el servei que repercuteix en una reducció del 20% del seu cost, passant d’un miló a 800.000 euros, per a un període de 16 mesos.

Es tracta d’una decisió que s’emmarca en els criteris amb els quals l’equip de govern afronta l’ajust de la despesa que requereix l’actual context econòmic i que està duent a terme per a cadascun dels serveis que presta. La voluntat municipal és que aquest tipus de mesures puguin ser revertides quan la situació millori i tinguin la menor afectació possible en la taxa que s’aplica.

Modificació serveis

La restructuració del servei de recollida i neteja viària passa per una reducció parcial i l’alternació dels dies de recollida. Pel que fa al nucli urbà, s’elimina la recollida d’escombraries del diumenge i, en els barris s’alternen els dies. En el cas de la selectiva, la de paper i cartró passarà de 3 dies a 2 setmanals, el vidre es recollirà una vegada al mes, mentre que la d’envasos no es modifica. També es manté la periodicitat quinzenal en la neteja dels contenidors. Pel que fa a la neteja viària, en el cas de la manual es manté com fins ara, mentre que la que requereix màquina es redueix en un dia. La recollida de mobles i trastos vells canvia el dia de recollida del servei que passa a ser els dimecres a la tarda. I finalment, es modifica l’horari de la deixalleria que romandrà tancada els dilluns i dimarts. Tot i minvar la intensitat d’una part del servei, se segueix garantint la qualitat, atès que s’ha tingut en compte la realitat amb la qual treballa l’empresa. Amb l’acord es redueix el seu cost sense repercutir-ho en la taxa que paguen els veïns, un import molt inferior al cost real del servei de recollida d’escombraries i tractament de residus, que no inclou la neteja viària. Aquesta la taxa cobreix al voltant del 50% del cost parcial del servei.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here