Entrevista a Joaquim Sempere, sociòleg i membre de Som Energia

 Aquest estiu hem tingut l’oportunitat de conversar amb Joaquim Sempere, membre de Som Energia, sobre energies netes i crisi energètica

 Som Energia és una cooperativa sense ànim de lucre que reuneix a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable. Sota la premisa que si cada persona inverteix un petit import és possible engegar projectes de generació a partir de fonts renovables (biogàs, solar, vent, etc.) de manera independent, sense dependre de res més, només de la voluntat ciutadana.

Joaquim, què és per a tu el Baix Llobregat?

En gran part, és el rebost de Barcelona o ho hauria de ser; o, si més no, ho hauria pogut ser: la gran horta per proveir la gran ciutat. A part d’altres virtuds que té, com espai natural i per moltes altres característiques. Evidentment, la història ha anat per un altre camí, i s’ha convertit en un centre industrial, amb una gran tradició de lluites, molt interessants també pel conjunt del país; per a mi el Baix Llobregat té aquestes dues facetes.

Eurovegas sí o Eurovegas no?

Per mi, claríssimament, Eurovegas no, de cap de les maneres.

Què és Som Energia?

Som Energia és una cooperativa que va nèixer al desembre de 2010 amb la intenció de promoure les energies renovables amb dos projectes incials: un, comercialitzar  electricitat neta i, en segon lloc, promocionar projectes de producció d’electricitat neta.  

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt