Associacions de veïns de la ciutat, que s’oposen al macrocomplex i coorganitzen l’acte, repliquen a Balmón que són els seus promotors els que han de decidir què fer

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha mogut fitxa davant del concert que ‘Aturem Eurovegas’ prepara el proper 15-S a la ciutat, i que ha aglutinat coneguts cornellanencs com Estopa o Jordi Évole contra el projecte, sobre el qual Balmón ha evitat definir-se. En una carta als promotors de l’esdeveniment, que en principi serà gratuït, el batlle proposa que cobrin entrada i destinin els diners a projectes solidaris a la ciutat, per exemple a un que promou la Federació d’AVV local.

De moment la Plataforma estudia quina resposta ha de donar a Balmón i la presidenta de la FAVV, que també s’oposa a Eurovegas i coorganitza el concert, ha declarat a l’ACN que són ells els que han de decidir.

“M’atreveixo”, escriu Balmón en una carta oberta a una de les portaveus d’Aturem Eurovegas, la cornellanenca Raquel Albiol, a “proposar-vos que us plantegeu la possibilitat de fixar una entrada solidària i destinar-la a un projecte social de la ciutat, així com la creació d’una fila 0 de donacions per a totes aquelles persones que no puguin o no vulguin assistir-hi”. I proposa com a beneficiari el projecte ‘Botiga Solidària’ que promou la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO) amb una dotzena d’entitats com Càritas o Cristians de base.

L’alcalde matisa que fa aquesta proposta “respectant i entenent que l’objectiu principal del festival no és la de recaptar fons econòmics, i sense ànim d’interferir en l’organització de l’esdeveniment”, però reconeix “l’oportunitat que significa aquest esdeveniment que esteu organitzant”.

La plataforma va tancar aquest dilluns el cartell del concert, que durarà unes vuit hores, i inclourà actuacions de 14 artistes, entre ells Antonio Orozco, Kiko Veneno, Sílvia Pérez Cruz, El petit de ca l’Eril o Albert Pla. Els coneguts germans fills del barri de Sant Ildefons Estopa també cantaran i el periodista cornellanenc Jordi Évole presentarà l’acte. En principi és gratuït, i els beneficis haurien de servir per finançar l’activitat de la plataforma.

Ara l’alcalde, però, proposa “recaptar fons econòmics per atendre projectes solidaris de la nostra ciutat” tot apel·lant al context de crisi. Precisament a aquest context de crisi i atur elevat ha apel·lat també Balmón sempre per evitar prendre una postura sobre la possibilitat que Eurovegas ocupi terrenys de la ciutat, com passaria si Las Vegas Sands decideix construïr el complex al Delta del Llobregat. Balmón ha evitat fer-ho en un ple municipal que va estar acompanyat de protestes d’alguns veïns que s’oposen al projecte, i també ho ha evitat en una reunió que va mantenir fa unes setmanes amb membres d’Aturem Eurovegas.

Ell prefereix “esperar a conèixer en detall la proposta abans de pronunciar-nos i respectar les diferents sensibilitats que ha despertat el projecte”, recorda en la seva carta, on també es mostra preocupat per la possibilitat que “la controvèrsia lògica en projectes d’aquesta magnitud pertorbi el clima social que es viu a Cornellà”.

En la missiva, Balmón també recorda que, malgrat aquesta postura seva, l’ajuntament “ha posat a disposició de la plataforma les instal·lacions municipals per a la seva celebració, i aquells serveis que es necessitin”. No obstant, les AVV de la ciutat que també s’han posicionat contra Eurovegas, han criticat al consistori que presideix Balmón l’absolut desconeixement de les AVV respecte les negociacions que s’han dut a terme amb l’empresa d’Adelson.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here