La Federació de Natació ha comunicat aquesta setmana a l’espluguenca Anna Tarrès que prescindeix dels seus serveis com a seleccionadora de l’equip de sincronitzada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l nedador espluguenc Jesús Collado i l’atleta Ignacio Ávila, resident a Esplugues de Llobregat, seran els pregoners enguany de la Festa Major de Sant Mateu. Ambdós, que estan competint aquests dies als Jocs Paralímpics de Londres 2012, obriran les celebracions patronals, el pròxim 20 de setembre.

Jesús Collado es va manifestar “molt content de ser el pregoner a la meva ciutat i de compartir aquest encàrrec amb Ignacio, al que conec des dels Jocs de Sidney 2000”. Per la seva part, Ávila va reconèixer estar “molt emocionat” després de rebre la notícia. “Per a mi és tot un honor, sobretot tenint en compte que només fa 2 anys que visc a Esplugues”.

Collado, un dels millors nedadors en els 400 m lliures (categoria S9), com ho demostren els seus ors de Sydney, Atenes i Pequín, ha aconseguit una cinquena posició en la prova disputada aquesta setmana a Londres, malgrat classificar-se per a la final amb el segon millor temps. El nedador espluguenc també ha competit en 100 m papallona, quedant en cinquè lloc, en 4×100 lliure (vuitè) i en 100 m esquena, i encara té previst participar al relleu 4×100 estils. Més enllà de les paraolimpíades, els seus últims èxits el confirmen com a un gran nedador: 2 plates a l’Europeu del 2009, 3 plates i 1 bronze al Mundial del mateix any i 1 plata al Mundial de 2010.

Per la seva banda, Ignacio Àvila, plata a Sydney 2000 i bronze a Pequín 2008, va competir en la prova dels 1.500 m T-13, classificant-se en una onzena posició, i en 800 m T-12, on va ser tercer a la seva sèrie però no va poder passar a la final. L’atleta va aconseguir una plata i un bronze al Mundial d’Atletisme Paralímpic 2011 i, recentment, una medalla de bronze al Campionat de Catalunya absolut.

D’altra banda, aquesta setmana Mundo Deportivo va revelar que la Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha comunicat a l’espluguenca Anna Tarrès que no renoven el seu contracte com a seleccionadora de l’equip de sincronitzada per al nou cicle olímpic. Tarrès, que es trobava de vacanes quan va rebre la trucada telèfonica amb la qual l’han acomiadat, ha afirmat en declaracions al diari esportiu “M’ha agafat en fred, no m’ho esperava”.

Des que al 1997 Anna Tarrès va assumir el càrrec de seleccionadora nacional, la natació sincronitzada espanyola ha acumulat quatre medalles olímpiques, 25 mundials i 25 europees. De fet, fins llavors Espanya no jugava cap paper en l’àmbit internacional d’aquest esport; en canvi, avui, l’equip espanyol de sincronitzada és, juntament amb Rússia i Xina, el gran referent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here