“Cal que d’una vegada per totes els polítics es creguin el Parc Agrari”, afirma el sindicat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]U[/dropcap]nió de Pagesos ha fet públic un comunicat en el qual destaca que el procés de negociació del Govern de la Generalitat amb la companyia Las Vegas Sands Corporation “ha evidenciat la vulnerabilitat de l’ordenació del territori a Catalunya i la manca de compromís polític de l’executiu en la protecció de l’espai agrari”.

Per això, un cop acabades sense fruits aquestes negociacions, ja que Las Vegas Sands ha fet públic que instal·larà Eurovegas a Madrid, Unió de Pagesos ha reclamat “que les administracions posin el màxim esforç en la protecció i el desenvolupament de l’espai agrari i en particular del Parc Agrari del Baix Llobregat, i que es reconegui així, la importància estratègica com a proveïdor d’aliments de proximitat, com a generador de riquesa i treball i com a peça clau en l’ordenació del territori”.

“Els interessos de les famílies benestants de Catalunya sobre els terrenys del parc agrari no estan pas desactivats”, ha afirmat en declaracions a l’ACN Lluís Parés, una de les cares visibles del sindicat a la comarca.

Unió de Pagesos celebra que Eurovegas no es faci al Parc Agrari del Baix Llobregat, però Parès considera que “el territori ha demostrat la seva feblesa, i per tant hem de lluitar per una major protecció, més estricta”. Per això, Unió de Pagesos reclama una major protecció del Parc Agrari i, també, polítiques per assegurar el futur de l’activitat agrícola periurbana que, segons Parés, passen per obligar els propietaris de les terres que no es cultiven a arrendar-les a pagesos.

Reclamen a l’administració que, si cal, expropiï terres ermes

A més de reclamar una major protecció legal, Parès creu que també cal una “regeneració política” i s’ha mostrat molt crític amb l’actitud d’indefinició que han mantingut els alcaldes socialistes del Baix Llobregat en tot el procés sobre Eurovegas. “D’una vegada per totes els polítics s’han de creure el Parc Agrari”, ha reclamat el dirigent d’Unió de Pagesos.

A banda de la major protecció, Parés ha reclamat també polítiques d’incentivació econòmica. Tot negant que l’activitat agrícola periurbana estigui amenaçada, com han sostingut alguns companys seus durant el debat entorn d’Eurovegas, Parés ha sostingut que el principal obstacle a la pagesia al Baix Llobregat el posen els propietaris de terrenys que no els conreen o que han fet fora els arrendataris, inclús.

“No hi ha pagesos que abandonin les terres, hi ha propietaris que les abandonen”, ha defensat Parés.

“No pot ser que un propietari, amb la situació d’atur que hi ha avui, mantingui terres parades”, ha declarat Parés, tot reiterant una postura que Unió de Pagesos manté des de fa anys, ja abans del debat sobre Eurovegas.

Per resoldre la situació, el sindicat ha fet arribar una proposta al president del Parc Agrari del Baix Llobregat, Joaquim Balsera (PSC), per tal d’aplicar les lleis que, segons Parés, obliguin els propietaris a arrendar les terres que no conreen. Si no ho fan, Parés ha considerat que caldria recórrer a expropiacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here