El concert del 15 de setembre canvia de format per adaptar-se a les últimes notícies i consistirà en una marxa reivindicativa per la protecció del Delta i en suport a Eurovegas NO, que acabarà amb un concert a la platja d’El Prat en el marc del festival Esperanzah!

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Plataforma Aturem Eurovegas es va reunir per valorar la nova situació arran dels esdeveniments del cap de setmana passat. Davant l’anunci de Las Vegas Sand de no construir Eurovegas al Delta del Llobregat es va considerar més convenient canviar el format de l’acte del dia 15.

Segons el comunicat que ha fet públic la Plataforma, Aturem Eurovegas  valora la “fugida” del grup de Sheldon Adelson com una victòria de la societat civil.

La campanya Aturem Eurovegas ha recollit en aquests sis mesos d’existència un enorme suport social, que segons manifesta la Plataforma “s’ha posat de manifest en el canvi de l’opinió pública, tal com han recollit recentment algunes enquestes. Aquest recolzament, que inclou a amplis sectors de la societat civil (associatius, culturals, professionals, religiosos, etc.) suposa un missatge inequívoc: la ciutadania rebutja frontalment el model Eurovegas: l’urbanisme insostenible, l’especulació, la destrucció del territori i la desregulació laboral”.

Per a Aturem Eurovegas, aquesta situació és “una derrota clara del govern de la Generalitat, que volia i encara vol prostituir el territori, apostant per aquesta línia tal com s’ha posat de manifest amb les intencions de portar a terme grans inversions de característiques semblants”.

Malgrat l’èxit, Aturem Eurovegas considera que el Delta segueix amenaçat. “Molts interessos especulatius segueixen volent cobrir les fèrtils terres del Llobregat amb ciment, tal com el Govern i alguns alcaldes van deixar clar amb les seves valoracions posteriors a la decisió de Las Vegas Sands”, al·leguen.

A més, la possibilitat que Eurovegas acabi aixecant-se a Madrid, a més de l’evident impacte a nivell local, provocaria una sèrie de canvis legals que tindrien conseqüències també al nostre país. És en aquest sentit que la Plataforma Aturem Eurovegas i Eurovegas NO han treballat conjuntament des de fa mesos i un dels lemes més repetits ha estat “Eurovegas, ni aquí ni enlloc”.

Jornada reivindicativa en favor de la protecció del Delta i en suport de la Plataforma Eurovegas No

Per totes aquestes raons, la Plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat ha decidit reformular el concert previst el dissabte 15 de setembre per una jornada reivindicativa en favor de la protecció del Delta i en suport a la lluita del poble de Madrid i de la Plataforma Eurovegas No.

La jornada inclourà una marxa des de Cornellà, a través del Parc Agrari on tindran lloc diverses accions reivindicatives i fins la platja d’El Prat, on s’acabarà al vespre amb un concert dins del marc del festival Esperanzah!.

Abans del concert, la plataforma farà una marxa pel Parc Agrari del Baix Llobregat fins a la platja. Sortirà simultàniament a les cinc de la tarda del pont sobre el riu Llobregat que hi ha a Cornellà, de l’estació de FGC de Sant Boi i de la de Renfe del Prat. Els activistes es trobaran a la masia de Can Comas, seu del parc. En aquella zona faran una ocupació simbòlica de camps que actualment estan en desús per reclamar que es fomenti l’explotació dels espais agrícoles periurbans de la comarca. De fet, aquesta és una reivindicació que el sindicat Unió de Pagesos ja feia abans del debat sobre Eurovegas, i que manté després. Els dirigents d’UP al Baix Llobregat sostenen que fer explotar aquestes terres és clau per la viabilitat del Parc Agrari.

A les nou començarà el concert a la platja del Prat, durant el qual se sortejaran paneres de verdures conreades a la zona per tal de recollir fons per a la campanya ‘Aturem Eurovegas’.La cantant Amparo Sánchez i els grups Bongo Botrako i Dinatatak, així com el DJ 6Q, conformen el cartell definitiu del concert que organitza Aturem Eurovegas el proper dissabte a la platja del Prat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here