Retards de més de mitja hora a Rodalies RENFE i trànsit molt dens als accessos de Barcelona. De moment, normalitat el metro i els autobusos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]algrat RENFE acumula retards com el de la línia R4, d’ un tren de Terrassa (7.15) a Martorell (8.35) que ha sortit mitja hora més tard que el previst, el metro i els autobusos funcionen amb normalitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, segons ha informat TMB.

La franja d’hores punta dels serveis mínims decretats pel Govern a Rodalies de Renfe han estat d’un 66% del servei de les sis a les nou del matí i hi tornarà a haver aquest percentatge de combois de les cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. Durant la resta del dia circularan un 33% dels trens habituals.

A les línies de TMB no es registrava cap incidència poc abans de les nou del matí. Els serveis mínims són d’un 50% del servei habitual en dia feiner durant les hores punta, de les sis a dos quarts de deu del matí i de les cinc a les vuit del vespre, tant metro com autobusos.

A les línies de metro circula un de cada dos trens en aquestes dues franges horàries, amb intervals d’entre 6 i 8 minuts. La resta del dia circularà un de cada cinc trens -un 20%- amb intervals d’entre 16 i 19 minuts.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 50% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal.

Els sindicats han convocat la mobilització per protestar contra les retallades de sous dels treballadors del sector públic i per la liberalització del transport ferroviari de passatgers i la divisió de Renfe en quatre companyies.

Trànsit més dens que un dilluns habitual

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que el trànsit als accessos a l’àrea metropolitana de Barcelona és més dens que el d’un dilluns habitual. S’acumulen nou quilòmetre de retencions a la B-23, sis al cinturó del Litoral i sis a la C-58.

A la carretera A-2 també hi ha retencions, sis quilòmetres a l’altura de Sant Joan Despí i quatre a Pallejà. A la ronda de Dalt també hi ha retencions en diversos punts, igual que a la C-58, a la C-31 i la C-32.

L’Aeroport del Prat viu amb tranquil·litat la vaga del transport públic

El servei de Rodalies Renfe a l’estació de l’Aeroport del Prat s’ha reduït un 50% durant gran part del matí: els trens, en lloc de sortir cada mitja hora, surten puntualment cada hora.

Tot i així, l’ambient és de tranquil·litat i aparent normalitat. I és que les persones usuàries no han expressat descontentament per l’alteració dels seus horaris a l’arribada a Barcelona, malgrat que la majoria desconeixien la convocatòria i se n’assabenten ‘in situ’.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here