Es tracta de dos alumnes de l’IES Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts i de quatre alumnes de l’IES Lluís de Requesens de Molins de Rei

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]R[/dropcap]ecentment el jurat de la XVIII edició del Premi San Viator d’Investigació en Ciències i Humanitats va fer públic el seu veredicte i entre els guanyadors hi ha 6 alumnes de centres de secundària del Baix Llobregat.

Així, la Laura Rubio i la Laura Pérez, alumnes de l’IES Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts, han estat les guanyadores del primer premi en la categoria de ciències, que consisteix en 1.000 euros i en una beca per a una estança d’investigació al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Les alumnes han guanyat el premi pel projecte que van realitzar l’any passat, mentre estudiaven 2n de Batxillerat, sota el títol “Escumes i bombolles de sabó: aproximació a algunes de les seves propietats físiques”, sota la coordinació del professor Joan Alberich.

El quart premi, que consisteix en 550 euros, en aquesta mateixa categoria ha estat per a la Clara Vila i el Jordi Vila, almumnes de l’IES Lluís de Requesens de Molins de Rei. Han guanyat la distinció pel treball “Tres projectes d’estació meteorològica amb internet i microcontrolador”, que van realitzar l’any passat mentre estudiaven 2n de batxillerat sota la coordinació del professor Lluís Nadal.

El jurat del Premi San Viator també ha atorgat alguns premis especials, com el Premi Futurs Enginyers, dotat amb 600 euros, que ha estat per al Lluc Sendra i el David de Ugarte. Han guanyat el premi pel projecte “Disseny i construcció d’un audimetre amb microcontrolador”, que van realitzar també l’any passat com a alumnes de 2n de Batxillerat amb la coordinació del professor Lluís Nadal com a tutor.

Els guanyadors van estar seleccionats després de tres rondes classificatòries prèvies, per tal de seleccionar els millors projectes dels més de 450 que es van presentar. En la reunió final el jurat va deliberar durant quatre hores per triar els 21 guanyadors en la categoria de ciències i els 26 guanyadors en la categoria d’humanitats.

El Premi San Viator està convocat pel Colegio San Viator de Madrid i pretèn estimular l’esperit investigador i la creativitat de l’alumnat d’arreu de l’Estat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here